'Westerparkstate is een nieuwbouwproject naar ons hart'

'Westerparkstate is een nieuwbouwproject naar ons hart'

Geschreven door Linda Uiterwijk op 22 oktober 2018

In de Asser wijk Westerpark verrijst binnenkort Westerparkstate: twee eigentijdse appartementengebouwen middenin het groen. Frits en Geke Ekkel gaan er wonen.

Ze zien het al helemaal voor zich: lekker vanaf hun ruime balkon genieten van het uitzicht op een vijver en een groene, parkachtige omgeving. Maar Frits en Geke Ekkel moeten nog even geduld hebben. De bouw van hun appartement in Westerparkstate, een nieuwbouwplan in de Asser wijk Westerpark, start naar verwachting begin 2019. ‘We leven er enorm naartoe,’ zeggen ze stralend.

Het echtpaar woont sinds 23 jaar in een bungalow in Hardenberg. Tijd voor iets nieuws, vonden ze. En het liefst in Assen, dicht bij hun dochter en kleinkinderen. Ze bekeken verschillende appartementen, maar die voldeden niet aan hun wensen. ‘We willen graag in de buurt van het stadshart wonen, maar we worden liever niet omringd door gebouwen. Dat geeft zo’n benauwend gevoel,’ leggen ze uit. Dus toen Westerparkstate op hun pad kwam, was dat een verademing. ‘Een nieuwbouwproject naar ons hart.’

De appartementengebouwen van Westerparkstate komen op een van de groenste plekjes van Assen: aan de rand van een park en op een steenworp afstand van het Asserbos. Een uitkomst voor Frits en Geke: ‘We wonen straks op korte afstand van het centrum, maar als we om ons heen kijken is het net alsof we midden in de natuur zitten,’ vertellen ze. Wat ook bijdraagt aan dat gevoel, is de tuin aan de voet van Westerparkstate: een Engels parklandschap, met slingerende paden, volgroeide bomen en een omvangrijke vijver.

Westerparkstate bestaat uit twee eigentijdse appartementengebouwen: Kwatrijn en Sonnet. In elk gebouw bevinden zich vijftien appartementen van zeven verschillende types. Ze variëren onder andere in woonoppervlakte, aantal kamers en balkons. Maar de appartementen hebben ook veel overeenkomsten. Zo zijn ze allemaal op een hoek van het gebouw gelegen, waardoor je geniet van veel licht en een panoramisch uitzicht. Elk appartement is energiezuinig en aangesloten op een warmtepomp, waardoor je geen gas meer nodig hebt. Bovendien beschikt elk appartement over vier zonnepanelen.

Om hun nieuwe woning uit te zoeken, maakten Frits en Geke een afspraak bij Lamberink Nieuwbouwmakelaars. ‘Met hun hulp kozen we het appartement dat het beste bij ons past: op de tweede woonlaag, met een ruim balkon en uitzicht op de tuin.’ En bij die hulp bleef het niet: ‘We konden alles onder een dak regelen: onze hypotheek, de verkoop van onze bungalow en zelfs een huurwoning om de tijd tot de oplevering in te overbruggen. Ideaal.’

Hoe ze die tussenliggende tijd zelf gaan besteden, weten ze ook al. ‘Vooral fietsend en wandelend door de prachtige omgeving. En tja, waarschijnlijk kunnen we het niet laten om zo nu en dan te kijken bij de bouwplaats,’ besluiten ze met een glimlach.

Meer weten over Westerparkstate?

Kijk op www.westerparkstateassen.nl

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie