Verkocht

Raadhuisplein 1, Vries 9481 BG Vries

9481 BG Vries € 1.800.000 k.k.

Omschrijving

Zeer centraal in het mooie dorp Vries gelegen monumentaal gebouw. Het betreft het voormalige gemeentehuis van Vries, dat na de herindeling is overgedaan aan Univé. Deze eigenaar heeft het pand recentelijk ingrijpend, maar met respect voor de fraaie stijl en kwaliteit, gerenoveerd, waardoor het er weer perfect uit ziet en bij staat.

Het gehele terrein bij het complex omvat 6.921 m², waarvan...

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Tynaarlo

Uitgebreide omschrijving

Zeer centraal in het mooie dorp Vries gelegen monumentaal gebouw. Het betreft het voormalige gemeentehuis van Vries, dat na de herindeling is overgedaan aan Univé. Deze eigenaar heeft het pand recentelijk ingrijpend, maar met respect voor de fraaie stijl en kwaliteit, gerenoveerd, waardoor het er weer perfect uit ziet en bij staat.

Het gehele terrein bij het complex omvat 6.921 m², waarvan circa 1.500 m² bebouwd is met het gemeentehuis en de achtergelegen huismeesterswoning. Het terrein is grotendeels verhard ten behoeve van het parkeren en voor het overige ingericht als siertuin aan de voorzijde en de beide flanken van het hoofdgebouw.

Binnen-indelingen: het hoofdgebouw bestaat vanaf de hoofdentree aan het Raadhuisplein uit diverse kantoren en spreekkamers, de winkelruimte, met pantry en toilettenblok. Aansluitend de fraaie centrale hal (voormalige raadszaal), een tweede toilettenblok en de kantine. Vanuit de kantine is de kelder bereikbaar (met archief en serverruimte), en op de verdieping boven de kantine is een kleine, aparte berging. De verdieping van het hoofd-gebouwdeel omvat de kantoren met kantine en toilettenblok aan de voorzijde, met aansluitend de zolderberging met installatieruimten en de archiefzolder.

Het achterliggende gebouwdeel van de kinderopvang omvat beneden diverse speel- en slaapruimten met sanitaire voorzieningen. De verdieping van dit bouwdeel omvat eveneens kantoren.

De huismeesterswoning omvat beneden kantoren (en keuken) en toilet. Op de verdieping zijn 3 kamers en een badkamer.

Volgens het bestemmingsplan valt het complex onder het begrip "Centrum"; daartoe aangewezen gronden zijn o.a. bestemd voor: wonen, al dan niet in combinatie met:
• een aan huis verbonden beroep;
• een bed and breakfast;
• kleinschalige kinderopvang/gastouderschap;
• detailhandel, waaronder begrepen supermarkten uitsluitend overeenkomstig de bestaande situatie;
• dienstverlenend bedrijf;
• maatschappelijke voorzieningen.

Een uitermate fraai geheel, met zeer veel mogelijkheden. Voor de exacte invulling raden wij potentiële gegadigden aan zich te verstaan met het bevoegd gezag; de bovenstaande gegevens omtrent de bestemmingsmogelijkheden zijn slechts een uittreksel van hetgeen op “Ruimtelijkeplannen.nl” is te rechercheren.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 1.800.000 k.k.
Koop BTW belast
Aangeboden sinds 1 jaar, 10 maanden, 2 weken, 2 dagen geleden
Status verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 2013
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Raadhuisplein 1
Plaats Vries
Land NL
Ligging in woonwijk
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 6921 m²
Kantoor
Oppervlakte 2078 m²
Oppervlakte in units vanaf 2078 m²
Verdiepingen 2
Voorzieningen inbouwarmaturenliftente openen ramenkabelgotensysteemplafondtoiletpantryverwarmingkamerindeling
Onderhoud
Onderhoud binnen goed tot uitstekend
Onderhoud buiten goed tot uitstekend
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.