Verkocht onder voorbehoud

Westerbrink 3, Assen 9405 BJ Assen

9405 BJ Assen vraagprijs € 1.600.000 v.o.n.

Omschrijving

Aan de rand van het Westerpark, tussen provinciehuis en de vijver op de hoek van de Witterstraat en de Europaweg zuid, is het voormalige provincielaboratorium gesloopt en de locatie is gesaneerd. Het kavel heeft een omvang van 4.625 m², en is gelegen tegen de zeer gewilde wijk "Westerpark". De locatie is uitermate sterk, direct aan de Europaweg, nabij 2 opritten van de A28. Voorts zijn de...

Locatie

Wijkstatistieken

Bedrijfstakken in Assen

Uitgebreide omschrijving

Aan de rand van het Westerpark, tussen provinciehuis en de vijver op de hoek van de Witterstraat en de Europaweg zuid, is het voormalige provincielaboratorium gesloopt en de locatie is gesaneerd. Het kavel heeft een omvang van 4.625 m², en is gelegen tegen de zeer gewilde wijk "Westerpark". De locatie is uitermate sterk, direct aan de Europaweg, nabij 2 opritten van de A28. Voorts zijn de voorzieningen ten behoeve van de verschillende woonvormen perfect: een zeer vriendelijke woonomgeving, een levendig uitzicht over de vijver en de ringweg. Overige voorzieningen als het centrum, Station en Gezondheidszorg liggen nagenoeg op steenworp afstand.

In overleg met het bevoegd gezag is een kavelpaspoort opgesteld, waarin de kaders zijn aangegeven van de mogelijke nieuwbouwontwikkeling ter plaatse. Die zijn in grote lijnen als volgt:
• De voorkeur gaat uit naar appartementen van circa 120 m² met royale buitenruimten (balkons van 16-20 m²), gericht op 2-persoons huishoudens zoals bewoners van vrijstaande woningen in het Westerpark die een volgende stap willen maken.
• Totaal maximaal volume: 2 gebouwen van 4 bouwlagen met 4 appartementen elk, met een oppervlakte van 4 x 120 m² met daarbij de verkeersruimten.
• Er moet bij dit volume wel aandacht zijn voor de verhouding “grijs/groen” (dat wil zeggen dat met 32 appartementen het parkeren niet geheel op het maaiveld kan en dus gedeeltelijk verdiept of half-verdiept moet worden opgelost).
• Voor wat betreft de sfeer van de invulling: er moet verbinding zijn met landschappelijke opzet van de wijk, de lanen en het park. Dus hoogwaardige bebouwing, passend in maar ook ondergeschikt aan de parkachtige setting.
• Als alternatief is er ook bereidheid mee te werken aan verkaveling ten behoeve van vrijstaande woningen, aansluitend aan de woonwijk Westerpark.

Kortom een schitterende aanbieding voor de ontwikkelaar, aannemer of belegger, die wil meeliften op de oplopende vraag naar appartementen, zowel in de huur als in de koop. Combinaties met zorg zijn ook uitstekend voorstelbaar.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs vraagprijs € 1.600.000 v.o.n.
Koop BTW belast
Aangeboden sinds 1 jaar, 8 maanden, 2 weken, 4 dagen geleden
Status verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1974
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Westerbrink 3
Plaats Assen
Land NL
Ligging meubelboulevardin woonwijklandelijk gebiedoverig
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 4625 m²
Kantoor
Oppervlakte 2420 m²
Verdiepingen 2
Voorzieningen inbouwarmaturenliftente openen ramen
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.