Hypotheek oversluiten -  41255

Hypotheek oversluiten

Kunnen de maandlasten aanzienlijk omlaag door uw hypotheek over te sluiten, zodat u kunt profiteren van de lage rentestanden? Waarschijnlijk wel. Maar houdt er rekening mee dat het oversluiten van een hypotheek ook kosten met zich meebrengt en het dus niet in alle gevallen even aantrekkelijk is.

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Start met een oriëntatiegesprek met één van onze adviseurs. Wij nemen uw financiële situatie onder de loep en geven een duidelijk overzicht van wat het gaat kosten en wat het gaat opleveren.

Gewoon vanaf uw eigen bank start u samen met onze adviseur een videogesprek. Dat scheelt u reistijd en u kunt elk moment inloggen. De adviseur deelt zijn scherm, zodat u dezelfde betrouwbare service krijgt, maar dan op afstand. Veilig én efficiënt! Toch liever langskomen? Dat kan natuurlijk ook. Geef uw voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek!

Door een vinkje te plaatsen gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vindt u in onze privacystatement

De eerste afspraak is voor onze rekening

Wij vinden de beste voorwaarden voor uw situatie

Altijd zeker van een verantwoord advies

Hypotheek oversluiten

Wat is oversluiten?

Heel simpel gezegd: uw huidige hypotheekcontract beëindigen om een nieuw contract af te sluiten tegen gunstigere voorwaarden. Bij de aankoop van uw woning heeft u een hypotheekcontract getekend met een bepaalde looptijd tegen een bepaald rentepercentage. Dit percentage is waarschijnlijk hoger dan de huidige rentepercentages waardoor er een mogelijkheid ligt om te besparen op uw maandlasten.

Is oversluiten zinvol?

Uiteraard heeft een hypotheek oversluiten alleen zin als u er financieel op vooruit gaat. Natuurlijk, de rentepercentage gaat er op vooruit dus u zal maandelijks geld overhouden. Echter, komen er ook kosten kijken bij het opnieuw afsluiten van een hypotheekcontract. Onze erkende financieel adviseurs rekenen het graag voor u door, zodat u in één overzicht te zien krijgt wat het kost en wat het gaat opleveren. Zo kunt u een goede keuze maken.

Mogelijke kostenposten oversluiten

  • Notariskosten
  • Taxatiekosten
  • Nationale Hypotheek Garantie (indien mogelijk en relevant)
  • Advies- en bemiddelingskosten
  • Boeterente (onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar)
Hypotheek oversluiten

Een rekenvoorbeeld

Stel u heeft nu een hypotheek van €200.000,- met een rentepercentage van 4%, dan betaald u per jaar €8.000,- aan bruto hypotheekrentelasten. U kunt oversluiten naar een hypotheek die 10 jaar vast staat voor 1,2% (gebaseerd op rentepercentage mei 2020 met NHG) waardoor de bruto hypotheekrentelasten nog maar €2.400 zijn. Een besparing van €5.600,- per jaar.

Een aantrekkelijk voorbeeld. Soms kunt u meer besparen en soms minder, daarnaast moet rekening worden gehouden met boeterente en eerder genoemde kostenposten. Onze adviseurs nemen u graag mee en rekenen uw mogelijke besparing voor u uit.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie