Verkocht

Schoonloërstraat, Grolloo 9444 TH Grolloo

9444 TH Grolloo koopsom € 400.000 v.o.n.

Omschrijving

Landgoed Het Dobbebos en Het Dobbeveld te Grolloo.

Een unieke kans voor mensen die graag willen buitenwonen in de natuur. Twee landgoederen die ieder alle ruimte bieden voor wonen, werken, recreëren en genieten van de vrijheid. De aantrekkelijke landgoederen zijn gevarieerd maar onderhoudsarm ingericht, zodat u alle tijd houdt voor uw hobby’s. De landgoederen zijn uitermate geschikt voor...

Locatie

Wijkstatistieken

 • Inwoners Verspreide huizen Grolloo
  165 mannen
 • Inwoners Verspreide huizen Grolloo
  130 vrouwen
 • Auto's
  1,3 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs
  € 347.000,-
 • Inwoners Aa en Hunze
  12.603 mannen
 • Inwoners Aa en Hunze
  12.683 vrouwen
Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur
 • Gemiddelde afstand tot grote supermarkt
  5.9 km
 • Gemiddelde afstand tot huisarts
  6.8 km
 • Gemiddelde afstand tot kinderdagverblijf
  3.1 km

0 nieuwbouwprojecten in Grolloo

Bekijk projecten

In de buurt

Grolloo

Boerhaarshoeve Groepsaccommodaties & Groepsuitjes

Uitgebreide omschrijving

Landgoed Het Dobbebos en Het Dobbeveld te Grolloo.

Een unieke kans voor mensen die graag willen buitenwonen in de natuur. Twee landgoederen die ieder alle ruimte bieden voor wonen, werken, recreëren en genieten van de vrijheid. De aantrekkelijke landgoederen zijn gevarieerd maar onderhoudsarm ingericht, zodat u alle tijd houdt voor uw hobby’s. De landgoederen zijn uitermate geschikt voor paardenliefhebbers (desgewenst is nog extra weidegrond beschikbaar). Vanaf de landgoederen rijd, wandel en fiets je zo de naastgelegen grote boswachterijen in.

Groot (2.500 m3) of klein bouwen, liever het accent op de bijgebouwen, tennisbaan, zwembad of toch liever een paardenbak? Heel veel is mogelijk. U kunt zelfs de locatie van uw bouwkavel zelf bepalen: wat dichter aan de weg, of toch liever midden in uw eigen bos? U bepaalt waar uw droomhuis komt te staan en hoe dat er uit komt te zien.
Als u met betrekking tot de bebouwing ontzorgd wil worden, dan kunt u gebruik maken van de diensten van Lamberink Kavel & Huis. Ter inspiratie zijn speciaal voor deze prachtige locatie twee type landhuizen ontworpen. Deze ontwerpen kunnen zo worden uitgevoerd, maar alle aanpassingen of totaal andere ontwerpen zijn mogelijk. Wederom is de keuze aan u. U betaalt geen overdrachtsbelasting.

LOCATIE
De landgoederen zijn gelegen aan de weg tussen Grolloo en Schoonloo, midden in het prachtige Drentse landschap en in de ecologische verbindingszone tussen de boswachterijen van Borger/Gieten en Grolloo. Volop genieten dus van bos, heide en vergezichten over weilanden. Grolloo heeft een basisschool, een restaurant en enkele winkels. De overige winkel- en schoolvoorzieningen zijn aanwezig in Borger en Rolde, beide op enkele autominuten afstand gelegen.

DE WILDDOBBE
In 2009 is een oude boerderij op de locatie gesloopt en zijn de beide landgoederen aangelegd. Binnen het nieuwe natuurgebied De Wilddobbe ligt een eeuwenoud en ecologisch waardevol veentje in een klein, natuurlijk bosje. In het verleden werden dit soort veentjes ook wel gebruikt voor het drenken van vee en werden dan dobbe genoemd. Het veentje wordt nu door wild gebruikt als waterplaats.

De architect heeft heel bewust gezocht naar aansluiting op de grote schaal van het omringende landschap. Tegelijkertijd bevat het nieuwe natuurgebied een aantal intieme en bijzondere open plekken en waterpartijen. De open ruimten binnen het bos zijn deels beplant met opvallende soorten, die in verschillende perioden van het jaar beurtelings bloeien of verkleuren. Daarmee wordt een wandeling door De Wilddobbe steeds opnieuw een ontdekkingstocht met wisselende kleuren, geuren en sferen. De Wilddobbe staat in de traditie van historische landgoederen en buitenplaatsen. Toch heeft het een heel eigentijds en kenmerkend karakter en is daarmee een uitgesproken exponent van de 21ste eeuwse, nieuwe landgoederen.

De Wilddobbe bestaat uit twee zelfstandige delen, die voor de buitenstaander één geheel vormen. Toch heeft elk deel een eigen gezicht en karakter. De twee delen zijn beide zelfstandig onder de Natuurschoonwet gerangschikt als landgoed met een eigen huis- en bouwkavel, weiland en bijzondere natuurelementen. Het ontwerp is zo gemaakt, dat de bewoners ieder optimale rust, vrijheid en privacy hebben.

LANDGOED HET DOBBEBOS
Het Dobbebos wordt gekenmerkt door een indrukwekkende eikenlaan van vijf rijen bomen, eindigend bij het eeuwenoude veentje (de dobbe). Vanaf de laan heeft u een prachtig uitzicht over het aangrenzende open land.
Het weiland ligt achter de huiskavel, intiem omsloten door bos en afgezoomd met Japanse kersenbomen. De bewoner die liever op nog grotere afstand van de weg zijn huis wil bouwen, kan bij dit landgoed de huiskavel op de plaats van het weiland projecteren. Daarmee komt het weiland dus meer naar de straatkant te liggen, terwijl de bebouwing dieper in het landgoed gecentreerd wordt.
In het bos staan in de herfst spectaculair kleurende fluweelbomen en ligt een diepe bosvijver. Vanaf een heuvel met krentenboompjes heeft u fraai zicht op de karakteristieke boomweide en de rest van De Wilddobbe en de weide omgeving.

LANDGOED HET DOBBEVELD
Het Dobbeveld ontleent de naam aan het grote veld tussen de bestaande, volgroeide bosstrook en de nieuwe zuidlaan, die uit vier rijen eiken bestaat . Het veld ligt evenwijdig aan een smal slootje met natuurvriendelijke oever. Door verschraling ontstaat hier een kruiden- en heiderijke, langs de sloot deels natte vegetatie. Het veld is perspectivisch vormgegeven. Het weiland ligt aan de straatzijde.
De huiskavel heeft een langgerekte vorm, waardoor het gevoel van weidsheid versterkt wordt maar waar tegelijkertijd intimiteit is gecreëerd. In het bos zelf vormen een fraaie amfibieënpoel, een Rododendronveld en een uitgestrekt grasland aantrekkelijke open plekken. Het grasland kan desgewenst als extra weiland ingericht worden. Het Dobbeveld geeft u letterlijk alle ruimte om te genieten van de veelzijdigheid van de natuur!

NATUURSCHOONWET
De Wilddobbe is een project in het kader van particuliere natuurontwikkeling. Zowel landgoed Het Dobbebos als landgoed Het Dobbeveld zijn daarom zelfstandig gerangschikt onder de Natuurschoonwet. Dit betekent dat de eigenaar aantrekkelijke fiscale voordelen kan hebben, zoals vrijstelling van overdrachtsbelasting, vermogensrendementheffing en van schenking- en successierechten. De bebouwing kan vallen onder een gereduceerd WOZ-tarief. Voor de gronden zelf worden slechts heel bescheiden gemeentelijke belastingen in rekening gebracht. Voorwaarden voor de fiscale tegemoetkomingen zijn onder andere dat het landgoed in stand gehouden wordt en voor wandelaars toegankelijk is. Uiteraard geldt dat laatste niet voor de huiskavels, want die mogen worden afgeschermd voor privé. De eigenaar van het landgoed is verantwoordelijk voor het onderhoud. Door de specifieke inrichting is er slechts extensief onderhoud nodig; daarvoor is een onderhoudsplan beschikbaar. Er kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een financiële tegemoetkoming in de onderhoudslasten van het bos aangevraagd worden. Voor beide landgoederen is een Groenverklaring afgegeven, waardoor goedkopere financiering mogelijk gemaakt wordt.

WONING EN BEDRIJFSRUIMTE
Op zowel Het Dobbeveld als Het Dobbebos mag er één woning met één of twee bijgebouwen gebouwd worden. Per landgoed geldt een maximum bouwvolume van totaal 350 m2 en circa 2500 m3. Het is toegestaan om aan huis gebonden beroepen op het landgoed uit te oefenen of kantoor te houden. De gemeente heeft aangegeven open te staan voor overleg over aanvragen die buiten de huidige regelgeving liggen. De woning en bijgebouw(en) worden gesitueerd op een huiskavel van ca. 5.000 m2 groot. Er zijn verschillende mogelijkheden m.b.t. de positionering van de bouwvlakken, wat maakt dat de gebouwen op zodanige afstand van de openbare weg liggen, dat rust en privacy gewaarborgd zijn. Aan de voorzijde van de huiskavels vormt een groene presentatieruimte in de vorm van bomen een extra buffer tussen de straat en de tuin. De huiskavels worden beide via de grote lanen ontsloten door een eigen oprit vanaf de Schoonloërstraat.

ONTWERP EN REALISATIE
Lamberink Kavel & Huis heeft voor deze unieke locatie een tweetal sfeervolle landhuizen ontworpen, passend in het landschap en met aandacht voor ligging en uitzicht. Deze royale en energiezuinige woningen worden traditioneel gebouwd met kwalitatief hoogwaardige materialen, met alle ruimte voor eigen inbreng. Samen met de creatieve architect van Brummelhuis worden uw woonwensen al schetsend vertaald in een uniek huis dat écht eigen is, hierbij wordt u geïnspireerd met verrassende ideeën en opties.
Niet alleen het huis is bijzonder, ook de weg er naar toe. Het ontwerpen en bouwen van een huis moet een feestje zijn, is het motto van Lamberink. Zij nemen u alle zorgen uit handen en regelen alles voor u. Zij staan u bij met raad en daad, van de eerste schets tot en met het overhandigen van de sleutel. Samen met u maken de nieuwbouwspecialisten van Lamberink het huis van uw leven!

VOORZIENINGEN
De grote huiskavels bieden ruimte voor prachtige tuinen, terrassen en recreatieve voorzieningen zoals een zwembad, tennisbaan of paardenbak. Alles volledig naar wens van de bewoners! Beide landgoederen hebben ieder de beschikking over een eigen weiland van ca. 0,5 hectare voor het houden van hobbyvee. Voor degenen die meer weiland nodig zou hebben, bieden de open plekken binnen de landgoederen nog extra mogelijkheden. Overigens is er in de directe nabijheid van de landgoederen nog extra weidegrond te koop. Uiteraard kunnen de weilanden en open plekken op de landgoederen zelf desgewenst met andere vegetatie dan gras worden beplant.

Koopsommen:
Het Dobbeveld (ca. 8,6 ha): € 400.000,- v.o.n.
Het Dobbebos (ca. 8,8 ha): € 450.000,- v.o.n.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs koopsom € 400.000 v.o.n.
Aangeboden sinds 1 jaar, 3 maanden, 1 weken, 5 dagen geleden
Status Verkocht
Aanvaarding direct
Bouw
Bouwvorm n.v.t.
Locatie
Adres Schoonloërstraat ong
Plaats Grolloo
Land NL
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.