Kloosterwonen, Sibculo
Kloosterwonen, Sibculo
Kloosterwonen, Sibculo
Kloosterwonen, Sibculo
7693 PA, Sibculo

Kloosterwonen, 7693 PA, Sibculo

€ 157.200 - € 225.000

Omschrijving

Welkom op het plan Kloosterwonen! Aan de zuidoostelijke rand van Sibculo ligt een eeuwenoud rijksmonument. Op deze plek heeft ooit een belangrijk klooster gestaan, die tot het ontstaan van het dorp Sibculo heeft geleid. Op dit prachtige perceel wordt door Stichting...

Lees meer

Kenmerken

Perceel 786 m² - 1500 m²
Meer kenmerken

Download de Kadastrale kaart

Download Dynamis brochure

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Algemeen
Vraagprijs € 157.200 - € 225.000
Status Beschikbaar
Bouw
Aantal eenheden 4
Locatie
Plaats Sibculo
Land NL
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 786 m² - 1500 m²

Uitgebreide omschrijving

Welkom op het plan Kloosterwonen!

Aan de zuidoostelijke rand van Sibculo ligt een eeuwenoud rijksmonument. Op deze plek heeft ooit een belangrijk klooster gestaan, die tot het ontstaan van het dorp Sibculo heeft geleid. Op dit prachtige perceel wordt door Stichting Klooster Sibculo een kleinschalig woningbouwplan ontwikkeld met in totaal 14 woningen, allen in één stijl, passend bij de locatie. Het project wordt door Stichting Klooster Sibculo ontwikkeld in nauwe samenwerking met Oldenhuis Architectuur, Buytenhof Planontwikkeling en Bouwbedrijf Westerhof.

Binnen het fraaie, glooiende, bouwplan worden 10 woningen als 3 of 4-onder-1-kap gerealiseerd. Daarnaast zijn er nog 4 kavels beschikbaar. Op deze kavels kunt u samen met Stichting Klooster Sibculo, de architect en de aannemer een bouwplan ontwikkelen. Voor het totale project is van belang dat de ontwerpen een samenhangend geheel vormen om zodoende het bouwplan een uitstraling te geven die passend is bij het rijksmonumentale karakter van de kloosterlocatie. Het architectenontwerp voor de 10 woningen is daarbij leidraad voor de invulling.

Sibculo ligt tussen Westerhaar en Kloosterhaar aan de N36 en heeft een supermarkt, school, slager, fietsenzaak en een rijk verenigingsleven. Binnen 10 minuten rijdt u naar Hardenberg en binnen een kwartier staat u in het centrum van Almelo. Hierdoor kunt u heerlijk rustig wonen, maar heeft u alle faciliteiten op korte afstand. Op steenworp afstand ligt bovendien het mooie natuurgebied Engbertsdijkvenen. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld. Met de bus neemt u lijn 80 die u naar Hardenberg of Almelo brengt.

Bij belangstelling voor een bouwkavel kunt u contact opnemen met Lamberink Nieuwbouwmakelaars in Hardenberg via 0592-338415 of nieuwbouw@lamberink.nl.

Belangstelling wordt op chronologische volgorde behandeld.

Alle media

Alle afbeeldingen

Kloosterwonen, Sibculo
Kloosterwonen, Sibculo
Kloosterwonen, Sibculo
Kloosterwonen, Sibculo

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  755
 • Vrouwelijke inwoners

  690
 • Inwoners Hardenberg

  30.458
 • Inwoners Hardenberg

  29.753
 • Auto('s)

  1,5 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 207.000,-

Documenten

Kadastrale kaart Download
Document Download

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie