Bezichtigen in coronatijd

Dat corona ons steeds meer in zijn macht heeft, is wel duidelijk. Afgelopen dinsdag (13 oktober) heeft Minister-president Mark Rutte aanvullende en aangescherpte maatregelen afgekondigd om daarmee de opmars van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen.

De NVM, waar Lamberink Makelaars & Adviseurs is aangesloten, roept makelaars, taxateurs én iedereen die op zoek is naar een woning dringend op om de maatregelen en adviezen op te volgen.

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen mogen huishoudens nog maar drie personen per dag ontvangen. ‘Geen blok-verjaardagen meer’, zei Rutte daarover. Wij kunnen ons goed voorstellen dat jij als huizenzoeker óf als verkoper afvraagt wat dit voor de bezichtigingen betekent. Bezichtigingen kunnen doorgaan, dit mede omdat het géén privésituatie maar een werksituatie is. Echter hanteren wij hier wel een aantal voorwaarden, om dit in goede banen te lijden.

Tijdens de bezichtigingen hanteren wij de volgende regels:

  • Meerdere bezichtigingen per dag kunnen plaatsvinden, mits iedereen zich houdt aan de RIVM-maatregelen en iedereen gezond is
  • Bezichtigingen vinden plaats wanneer de huidige bewoner níet in het pand aanwezig is
  • Bezichtigingen vinden plaats met de makelaar en maximaal twee personen van één huishouden en eventueel de aankoopmakelaar
  • Andere mensen die de woning willen bezichtigen wachten buiten
  • Alle aanwezigen dragen verplicht mondkapjes, en daarnaast adviseren we het gebruik van handschoentjes
  • Tussen de bezichtigingen zit 10 minuten zodat de makelaar de nodige hygiënemaatregelen kan nemen
  • Het huis wordt tijdens en in elk geval na elke bezichtiging goed geventileerd.

We vragen voor jullie begrip en medewerking.

Loop jij al een tijdje rond met verhuisplannen en benieuwd wat jouw woning kan doen in deze markt? Nodig ons vrijblijvend uit, uiteraard geheel corona-proof, voor een gratis waardebepaling. Je probeert ons nu twee maanden gratis uit! Kijk op onze website voor meer informatie over deze tijdelijke actie.