Uw specialist voor het juiste advies

Uw specialist voor het juiste advies

Hypotheken-Hypotheekadvies

Hypotheekadvies

Als u overweegt een huis te kopen komen er allerlei vragen op u af. Vooral op financieel gebied. Met welke kosten krijg ik te maken, hoeveel kan ik lenen, wat worden mijn bruto en netto maandlasten, welke hypotheekvorm past het beste bij mij, is er een overlijdensrisicoverzekering nodig, kan ik blijven wonen als ik arbeidsongeschikt wordt, welke hypotheekregels gelden er als ik het huis ga verduurzamen, welke geldverstrekker heeft voor mij de beste voorwaarden en de laagste rente.

Voor deze en andere vragen is het verstandig een afspraak te maken met een goede en deskundige hypotheekadviseur

Hypotheken-Hypotheekadvies

Zeker van een verantwoord hypotheekadvies

Elke persoonlijke situatie is anders. En uw hypotheek moet passen bij uw situatie. Bij het afsluiten, oversluiten, aanpassen of verhogen van uw hypotheek zullen wij altijd rekening houden met uw wensen en doelstellingen. Wij kijken verder dan alleen vandaag, ook de komende jaren moet uw hypotheek bij u passen. Wij geven onafhankelijk en betrouwbaar hypotheekadvies op maat. Ongeacht uw situatie en in elke fase van uw leven.

Niet meer de deur uit voor een hypotheekgesprek? Bij Lamberink hoeft dat ook niet meer! U heeft nu de mogelijkheid om een videogesprek te voeren met uw adviseur. U kunt tijdens dit gesprek meekijken op het scherm van de adviseur. Hierdoor houdt u dezelfde betrouwbare service die u gewent bent van Lamberink, maar dan bij u thuis. Veilig én efficiënt! Uiteraard bent u ook nog steeds welkom bij ons op kantoor. Geef uw voorkeur aan bij het inplannen van de afspraak.

Uw specialist voor de juiste hypotheek

Bij Lamberink hebben we zowel Erkend Financieel Adviseurs als Erkend Hypothecair Planners. Wij beschikken over een ruime keuze uit hypotheekverstrekkers. Tevens zijn wij onafhankelijk. Hierdoor is uw persoonlijke situatie het uitgangspunt voor onze onafhankelijke adviezen.

Daarnaast voldoen we aan alle eisen en bezitten alle keurmerken die er landelijk zijn voor bureaus voor financieel advies. Bij ons bent u verzekerd van een verantwoord hypotheekadvies.

Onafhankelijke hypotheekadviseurs

In Friesland, Drenthe en Overijssel beschikken wij over eigen onafhankelijke hypotheekadviseurs die werken onder de naam Lamberink Hypotheken & Verzekeringen. In Groningen werken we samen met De Hypotheekshop. Net als Lamberink Hypotheken & Verzekeringen is ook De Hypotheekshop onafhankelijk en bemiddelen zij ook voor alle belangrijke geldverstrekkers.

Groningen Friesland / Drenthe / Overijssel

Begrippen

Nadert het einde van de looptijd van uw hypotheek? Dan kunt u kostenloos een nieuw contract afsluiten met de bank of geldverstrekker. Is het einde van de looptijd nog niet in zicht, dan zit aan oversluiten een boete vast. Toch hoeft dit u niet af te schrikken. De boeterente is nooit méér dan wat u toch al zou betalen. En neemt u dat ‘verlies’, dan kunt u direct breder gaan oriënteren. Wellicht heeft een andere bank wel veel gunstigere voorwaarden. Uw financieel adviseur rekent precies uit of oversluiten, ondanks de boeterente, toch een voordeel voor u oplevert.

Bij rentemiddeling wordt de huidige rentevaste periode open gebroken en spreekt u een nieuwe, vaak langere rentevaste periode af met de bank. Waarbij de hypotheekrente een gemiddelde is van uw huidige rente en de actuele rente. Na rentemiddeling daalt de rente en daardoor gaan de maandlasten omlaag.

U betaalt wel een boeterente wanneer u de lopende, rentevaste periode aanpast. Die boeterente hoeft u niet in één keer te betalen, maar wordt opgenomen in het nieuwe rentepercentage. Zo wordt de boete uitgesmeerd over een langere periode.

De hypotheekrente bestaat uit een basisrente en een risicoklasse. Heeft u al flink afgelost of is uw huis meer waard, dan kan de risicoklasse wellicht omlaag of zelfs vervallen. Ook als de rente nog een tijd vaststaat, u betaalt dan direct minder hypotheekrente. Deze besparing kan oplopen tot duizenden euro’s. Of de risicoklasse tussentijds (dus tijdens de rentevaste periode) omlaag kan, hangt af van de bank en van uw eigen situatie.

Van extra aflossen gaan de maandlasten omlaag. U kunt dat doen als u een erfenis hebt gekregen of een flinke som gespaard hebt. Maar de vraag is of het altijd verstandig is. Breng eerst in kaart of u dat geld wel echt ‘over’ heeft. Wat u in uw huis stopt, kunt u namelijk niet meer pinnen. Kunt u dat bedrag langdurig missen? Hoe is uw pensioen geregeld? Wat gebeurt er als de auto stuk gaat of als u uw baan kwijtraakt?

Extra aflossen betekent dat u overwaarde voor uw woning creëert. Koopt u hierna een nieuwe woning, dan kunt u alleen hypotheek krijgen voor wat niet door die overwaarde gedekt wordt, u zult die moeten inzetten. Kortom: u kunt dat geld daarna niet meer voor iets anders gebruiken en u bent bovendien het belastingvoordeel kwijt.

Laatste (mogelijke) nadeel: als u een deel aflost, loopt toch de maximale looptijd van 30 jaar voor rente-aftrektijd door. Die stopt alleen wanneer u de volledige hypotheek aflost. Kortom: extra aflossen is zeker een mogelijkheid om de bestedingsruimte te vergroten, maar er zitten haken en ogen aan die u goed moet afwegen.

Plan een vrijblijvend oriëntategesprek

Wij geven onafhankelijk en betrouwbaar advies op maat. Ongeacht uw situatie en in elke fase van uw leven.
Benieuwd naar uw financiële situatie? Laat hier uw gegevens achter dan nemen wij vrijblijvend contact met u op.

Door een vinkje te plaatsen gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vindt u in onze privacystatement

Onze specialisten begeleiden u bij elke stap

Jo Klamer Jo Klamer
Jo Klamer Jo Klamer

Erkend Financieel Adviseur

Marco  Lip Marco Lip
Marco  Lip Marco Lip

Verzekeringsadviseur

Patricia  Berger Patricia Berger
Patricia  Berger Patricia Berger

Erkend Financieel Adviseur

Siska Danhoff Siska Danhoff
Siska Danhoff Siska Danhoff

Verzekeringsadviseur | Erkend Hypothecair Planner

Pieter  Schilstra Pieter Schilstra
Pieter  Schilstra Pieter Schilstra

Erkend Financieel Adviseur

Maaike de Swart Maaike de Swart
Maaike de Swart Maaike de Swart

Financieel Adviseur | Erkend Hypothecair Planner

Richard Derks Richard Derks
Richard Derks Richard Derks

Erkend Financieel Adviseur

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie