Lamberink Makelaars & Adviseurs – sinds 1988

Dit is Lamberink

Wij zijn Lamberink Makelaars & Adviseurs. Lokaal geworteld, persoonlijk en betrokken. Al meer dan 35 jaar een familiebedrijf met een fijne werksfeer, waar de klant op nummer 1 staat.

Groot netwerk
Met een enthousiast team van 70 medewerkers zijn wij vanuit 10 vestigingen verspreid over de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noordoost Overijssel actief in heel Noord-Nederland.

Alles onder 1 dak
Wij bieden complete dienstverlening op het gebied van wonen, bedrijfshuisvesting, taxaties, nieuwbouw, hypotheken en verzekeringen.

Ons DNA
Weliswaar bestaat ons team uit allerlei verschillende collega’s met elk hun eigen unieke karakter en talenten. Maar één ding hebben ze gemeen en dat is de betrokkenheid op onze cliënten. Oog voor de klant achter het pand. Er hard voor willen lopen en met onze kennis en kunde werkelijk toegevoegde waarde bieden. Het belang van onze klant dus op nummer 1.

Dat motiveerde ons bij de start van het bedrijf in 1988 en dat is nu nog steeds ons streven. Ook anno nu worden nieuwe medewerkers op dat DNA geselecteerd. Als het goed is merk je dat meteen als je gaat kennismaken met een makelaar of adviseur van Lamberink.

Mond-tot-mond
Dienstverlening zit ons in het bloed. En dat dit wordt herkend blijkt ook uit de vele positieve klantreviews. En uit de mond-tot-mond reclame waardoor we zijn gegroeid vanuit een voormalige garage in Assen tot inmiddels het grootste makelaarskantoor van het Noorden.


Maak kennis met ons team

Lamberink Makelaars & Adviseurs – sinds 1988

Ook door heel Nederland

Lamberink is verweven met de regio Noord-Nederland.
Zoek je buiten deze grenzen? Dan bundelen wij onze krachten.

Onder de vlag Dynamis werken wij samen met ruim 50 vestigingen door heel Nederland.
Met hen delen wij bovendien kennis en expertise zodat we jou altijd het beste van dienst kunnen zijn.


Lees meer over Dynamis

Lamberink maakt er werk van

Denkwerk
Verkoop of aankoop van een huis of bedrijfspand? Dat begint met zorgvuldig nadenken. Wie past bij dit huis? Welke ondernemer ziet potentie in dit pand? Welke hypotheek sluit het best aan bij de klant? Out-of-the-box denken brengt verrassende uitkomsten. Onze makelaars & adviseurs zijn meesters in creatief denken en zorgen voor slimme oplossingen die verrassen. Het begint altijd met denkwerk.
Maatwerk
Een huis of bedrijfspand slim verkopen vereist maatwerk. Voor elk nieuw object stellen we een plan op: prijsadvies, doelgroep, promotiestrategie en courtagevoorstel. Elke situatie is anders. Breed op de markt of discreet via ons netwerk? Financieel advies is altijd op maat. Geen pand of situatie is gelijk, daarom: Altijd maatwerk.
Teamwerk
Bij Lamberink hebben we gespecialiseerde teams die goed op elkaar zijn afgestemd. Onze woningmakelaars kennen starterswoningen, monumenten, landelijke en exclusieve woningen. Onze bedrijfsmakelaars hebben ervaring met kantoren, winkels, bedrijfspanden, transformaties en beleggingen. Onze financieel adviseurs zijn experts in hypotheken, verzekeringen, financiële planning en mediation. Nieuwbouwspecialisten, ook voor een droomhuis bouwen op je eigen kavel. En Register-Taxateurs in woningen en zakelijk vastgoed. Teamwerk is de kern van onze service.
Netwerk
Een goede match tussen woning/bedrijfspand en koper/huurder vraagt om een makelaar met een solide netwerk. Met 10 vestigingen kennen wij Noord-Nederland door en door. We zijn op de hoogte van de markt en hebben een uitgebreid zoekersbestand. Als bedrijfsmakelaars weten we welke partijen op zoek zijn naar geschikte locaties. Als financieel adviseurs hebben we contacten bij belangrijke geldverstrekkers en verzekeraars. Naast ons regionale netwerk bieden we landelijke dekking als partner van Dynamis (50 vestigingen). Over netwerk gesproken …
Lamberink Makelaars & Adviseurs – sinds 1988

Historie Lamberink Makelaars & Adviseurs

1988 Na 6 jaar assurantieadviseur bij Vista in Dalfsen plus 3 jaar kantoorhouder van de Bondsspaarbank in Hardenberg te zijn geweest, start Harry Lamberink op z’n 29ste met een makelaarskantoor in de destijds voor hem onbekende stad Assen. Vanuit een voormalige garage in het pand van Sturing Assurantiën aan de Nobellaan 112.

Focus op woningmakelaardij, hypotheekadvies en nieuwbouw. Verkoop van projecten maar ook van individuele bouwplannen (droomhuis bouwen op eigen kavel) voor Twentse aannemers. Hiervoor wordt Lamberink Kavel & Huis opgericht.

1990 Verhuizing naar voormalig Rabobank-filiaal aan de Nobellaan 98 te Assen. In de eerste jaren hielp Harry’s vader, die met de VUT was, hem regelmatig. In 1990 werd daarnaast de 1e medewerker in vaste dienst aangetrokken (hypotheek- en nieuwbouwadviseur).

1994 Start met verzekeringen door overname assurantieportefeuille Venema.

1996 Verhuizing naar het voormalige regiokantoor van de Bondsspaarbank, Stationsstraat 24-26, Assen. Het team bestaat inmiddels uit 10 medewerkers (waaronder twee broers).

1996 Lamberink Kavel & Huis verwerft de exclusieve verkooprechten van Brummelhuis voor Noord Nederland.

1996 Lamberink Makelaars verwerft een grote uitpond-opdracht voor SWA (Actium) waarvoor in de loop der jaren vele honderden voormalige huurwoningen verkocht mochten worden. Er zouden daarna nog vele uitpondprojecten in het Noorden volgen van andere corporaties en landelijke beleggers.

1998 Start 2e makelaarsvestiging in Hardenberg door overname Makelaardij Mulder.

2003 Lamberink Hypotheekadviseurs sluit zich aan bij De Hypotheekshop.

2004 Lamberink Makelaars sluit zich aan bij de formule Garantiemakelaars.

2005 Opening 3e vestiging in Zuidlaren.

2005 Opening 4e vestiging in Groningen samen met Pieter Rozema.

2006 Lamberink Kavel & Huis breidt uit naar Friesland en Noord-Holland. Er worden kantoren geopend in Leeuwarden en Alkmaar. Alkmaar werd in de woningcrisis die volgde, weer gesloten.

2008 De dienstverlening wordt uitgebreid met een afdeling bedrijfsmakelaardij.

2009 Overname portefeuille bedrijfsmakelaardij van Lameijer / Boelens Jorritsma Assen en overkomst bedrijfsmakelaar Rinus Lameijer.

2009 De woningcrisis die duurde van eind 2008 tot 2014 hakt er ook bij Lamberink in. Het personeelsbestand daalt in 2009 van 45 naar 30 medewerkers. Deels door niet verlengen van tijdelijke contracten en helaas ook door gedwongen ontslag voor een beperkt aantal medewerkers.

Historie Lamberink

2010 Lamberink Bedrijfsmakelaars wordt partner in Dynamis voor Noord-Nederland.

2013 Opening 5e vestiging in Rolde

2013 Opening 6e vestiging in Emmen

2013 Op het gebied van hypotheken nemen wij afscheid van de franchiseformule De Hypotheekshop en gaan door onder de eigen vlag van Lamberink Financieel Adviseurs. Alleen in Groningen blijven we doorgaan met De Hypotheekshop.

2014 We nemen afscheid van de franchiseformule Garantiemakelaars en treden óók op gebied van de woningmakelaardij toe als partner in Dynamis: een samenwerkings-verband van 13 grote makelaarskantoren met totaal 50 vestigingen verspreid over Nederland.

2016 Overname verzekeringsportefeuille van Sturing Assurantiën.

2017 Opening vestiging Appingedam (samen met Pieter Rozema).

2017 Opening nieuw hoofdkantoor in Assen aan de Javastraat 10-18

2017 Opening vestiging Coevorden. Overname portefeuille Bentum Dragtstra Coevorden.

2018 Overname portefeuille bedrijfsmakelaardij van MVGM Groningen

2019 Samenwerking tussen Lamberink Nieuwbouwmakelaars en Tebbens Torringa Nieuwbouwmakelaars in Groningen.

2019 Lamberink Kavel & Huis wordt getransformeerd tot de Woonwensfabriek.

2020 Overname Woonaccent Makelaars Friesland BV met 6 vitrine-vestigingen in Friesland. Er blijven sinds begin 2023 twee dagelijks geopende vestigingen over: te weten Leeuwarden en Drachten. Van hieruit wordt heel Friesland bediend.

2021 Van samenwerking t.a.v. nieuwbouw in Groningen naar samenvoeging in één gezamenlijk bedrijf: Lamberink Tebbens Torringa Nieuwbouwmakelaars BV.

2021 Overname Makelaardij Zuidlaren wat met makelaar Marjan Fens verder gaat als 2e label naast Lamberink Makelaars Zuidlaren.

2022 Verzelfstandiging kantoor Appingedam waar Pieter Rozema zelfstandig verder gaat onder de naam Lamberink Rozema Makelaars.

2022 Vestiging Groningen wordt door het uittreden van Pieter Rozema een 100% Lamberink vestiging. Dit geldt ook voor De Hypotheekshop in Groningen.

2022 Opening nieuw experience-centrum van de Woonwensfabriek in Assen.

2023 Overname assurantie- en hypotheekportefeuille van de Van Berkel Adviesgroep.