Hypotheek aanpassen?

Hypotheek aanpassen?

Dat kan, laten we het samen bespreken.

Oversluiten, verbouwen of extra aflossen?

De waarde van woningen is de afgelopen periode erg gestegen. Dit, in combinatie met de lage rentestand, zorgt ervoor dat verhuizen erg aantrekkelijk wordt. Je kunt er echter ook voor kiezen om in je eigen woning te blijven wonen en de hypotheek aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld het rentecontract aanpassen, de woning verduurzamen of gaan verbouwen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Hieronder bespreken we de 3 meest voorkomende mogelijkheden.

Hulp bij aanpassen?

Veel voorkomende vragen

  • Wanneer moet ik mijn hypotheek oversluiten?
  • Zal ik gaan verbouwen?
  • Is het verstandig om extra af te lossen?
  • Is het beter om mijn woning te verkopen?

3 mogelijkheden om meer uit jouw hypotheek te halen

Hypotheek aanpassen
Volgende: Hypotheek aanpassen
Hypotheek aanpassen
Hypotheek aanpassen
Volgende: Overwaarde gebruiken
Hypotheek aanpassen
Hypotheek aanpassen
Volgende: Hypotheek oversluiten
Hypotheek aanpassen

Hypotheek oversluiten

De hypotheek oversluiten betekent dat je jouw huidige hypotheekcontract beëindigd, aflost en een hele nieuwe hypotheek afsluit. Je kunt hiervoor bij de huidige geldverstrekker blijven, maar je kunt ook overstappen naar een andere geldverstrekker. Met het oversluiten kun je bijvoorbeeld kiezen voor een andere vorm van aflossen, een nieuw rentecontract of een andere looptijd.

Volgende: Hypotheek oversluiten

Hypotheek aanpassen

Past de hypotheek net niet helemaal meer goed bij jouw persoonlijke wensen en doelstelling? Wellicht dat we dit met een aantal kleine aanpassingen weer helemaal up-to-date kunnen maken. Het aanpassen van een hypotheek kan ook voordelen opleveren. Denk hierbij aan rentemiddeling, de risicoklasse aanpassen of extra aflossen voor lagere maandlasten.

Volgende: Hypotheek oversluiten

Overwaarde gebruiken

De overwaarde van de woning kan ook beschikbaar komen zonder verkoop van jouw woning. Je kunt de overwaarde investeren in jouw eigen woning om bijvoorbeeld de keuken of badkamer aan te passen. Of misschien wil je wel verbouwen, uitbreiden of verduurzamen. Hierdoor wordt de woning meer waard en kun je meer genieten van de woning. Bij een verbouwing mag je tot 100% van de (toekomstige) waarde van het huis lenen, bij verduurzaming wel tot 106%.

Volgende: Hypotheek oversluiten

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wij geven onafhankelijk en betrouwbaar advies op maat. Ongeacht de situatie en in elke fase van het leven.
Benieuwd naar jouw financiële situatie? Laat hier jouw gegevens achter dan nemen wij vrijblijvend contact op.

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij jouw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vindt je in onze privacy statement