Woningcorporaties

Aan het juiste adres

Uniek in volkshuisvesting, essentieel voor welzijn
Woningcorporaties zijn uniek in de wereld van de volkshuisvesting en leveren een geweldige bijdrage aan goed onderdak en welzijn van de medelanders met een smalle beurs. Het is tegenwoordig wel alle zeilen bijzetten, alleen al om de kerntaak dagelijks geregeld te krijgen.

Toekomstagenda voor woningcorporaties
Betaalbaarheid, beschikbaarheid en verduurzaming bepalen de agenda voor de toekomst. Daarnaast legt de omvangrijke verantwoordingsplicht en het meervoudig toezicht een groot beslag op organisatie. Logisch dat veel corporaties zoeken naar verlichting en ondersteuning van wat niet perse behoort topt de kerntaak.

Kennis van zaken
In de loop der jaren hebben wij als Lamberink Makelaars & Adviseurs een schat aan kennis en ervaring opgebouwd die we graag ten dienste stellen van de corporaties.

Woningcorporaties

Taxatie DAEB / niet-DAEB bezit

Meer dan marktwaardering voor jaarrekeningen
Het zal je bekend voorkomen: het jaarlijkse gesprek met de RvC en accountant over de waardering van het vastgoed voor de jaarrekening. Als waarderen volgens het Handboek Marktwaardering niet volstaat en full taxaties gewenst of vereist zijn, is Lamberink Taxaties je graag van dienst. Dat geldt ook voor markttechnische updates en taxatie van BOG-MOG-ZOG complexen.

Taxaties van individuele huurwoningen
Individuele huurwoningen die in aanmerking komen om verkocht te worden kunnen vooraf objectief gewaardeerd worden door Lamberink Taxaties wanneer de verkoop door een collega-makelaar plaatsvindt.

Meer informatie over taxaties

Verhuur en verkoop zakelijk vastgoed

Commercieel vastgoed als financiële bijdrage aan corporatiedoelen
Commercieel vastgoed is vaak deel van het corporatieve bezit en kan door optimalisatie van de exploitatie flink financieel bijdragen aan de primaire doelstelling van de corporatie.

Thuis in bedrijfsmatig- en maatschappelijk vastgoed
De bedrijfsmakelaars van Lamberink zijn zeer thuis op het gebied van bedrijfsmatig- en maatschappelijk vastgoed. Via ons eigen regionale netwerk én dat van de Dynamis partners elders in het land zijn we uitstekend in staat het dividend van uw niet-DAEB bezit te laten bijdragen aan jouw kerntaak.

Verkoop huurwoningen

Snel en efficiënt handelen met lokale expertise
Uitponden van corporatiewoningen is waar je Lamberink Makelaars wellicht van kent. Deze dienst behoeft nauwelijks verdere introductie. In een zeer dynamische woningmarkt is snel acteren van groot belang, zowel waar het gaat om de juiste waardebepaling als het vlot doorlopen van het verkoopproces en de communicatie daarover. Niet alleen door onze ervaring, maar ook door onze lokale aanwezigheid en marktkennis vanuit onze 14 vestigingen.

Volledige ontzorging
Daarbij ontzorgen wij de corporaties volledig, o.a. met inschakeling van een speciaal corporatieportaal dat we ontwikkeld hebben in samenwerking met een aantal corporaties en notariskantoren.

Woningcorporaties

Begeleiding kopers

Informeren en adviseren bij het aankopen van een woning
Kandidaat-kopers worden door ons vakkundig geïnformeerd over het te kopen huis en wat er meer komt kijken bij het kopen van een woning. Omdat wij ook een eigen hypotheekadviesbureau onder één dak met de makelaardij hebben, kunnen we de kandidaat-koper desgewenst ook bijstaan met onafhankelijk hypotheekadvies en het verder begeleiden (van A t/m Z) in het hele hypotheektraject.

Aantrekkelijke kortingen voor kopers van corporatiewoningen
Kopers van een corporatiewoning kunnen profiteren van een speciaal hypotheekarrangement van Lamberink Financieel Adviseurs met aantrekkelijke kortingen.

Woningcorporaties

Aankoop/verkoop woningportefeuilles

Jouw partner met zowel regionaal als landelijk netwerk voor corporatief vastgoed
Als partner in Dynamis beschikken we -naast ons eigen regionale netwerk- over een landelijk netwerk van professionele beleggers. Heb je als corporatie een complex verhuurde woningen of appartementen die je af wil stoten of heb je juist interesse om een bepaalde portefeuille te kopen? De regelgeving en procedures bij verkoop van corporatief bezit zijn ons uiteraard bekend.

Woningcorporaties

Advisering nieuwbouw gemengde complexen

Advies, ontwikkeling en vermarkting
De specialisten van Lamberink Nieuwbouwmakelaars hebben veel kennis en ervaring in het adviseren, het initiërend ontwikkelen en het vermarkten van nieuwbouwprojecten. Met name kan onze nieuwbouwafdeling van toegevoegde waarde zijn wanneer je als corporatie nieuwbouw van appartementen overweegt in de mix huur en koop, al dan niet met maatschappelijke of commerciële ruimten.

Waardevol netwerk en unieke online tool
Als aanvulling op je eigen contacten die je als corporatie uiteraard hebt bieden wij als noordelijke nieuwbouwspeler ook een waardevol netwerk aan relevante marktpartijen. Bovendien beschikken wij over een unieke online tool waarmee wij de vraagzijde van de markt haarfijn in kaart kunnen brengen, zowel wat betreft het product (typologie, indeling en woonoppervlakte) als de prijsstelling.

Een compleet pakket
Door een compleet pakket aan nieuwbouwmarketing en voorafgaand vraagzijdeonderzoek dragen we graag bij aan een succesvolle ontwikkeling.

Neem vrijblijvend contact op met uw bedrijfsmakelaar

Heb je een vastgoedvraag? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om je te woord te staan.

E-mail: bedrijfsmakelaars@lamberink.nl | Telefoonnummer: 0592 338420

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij jouw gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement