Go to EXPO: Start Dynamis fietst naar München voor Leontienhuis

Wethouder Martin de Beer (VVD/D66) geeft vrijdag 5 oktober om 9 uur het startschot voor Go To Expo. Dynamis medewerkers fietsen vanuit Dynamis-locatie Boek & Offermans in Heerlen naar de Expo in München. De gehele opbrengst van deze sponsoractie gaat naar het Leontienhuis, een inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten.

Wethouder Martin de Beer: “We zijn verheugd dat Heerlen het startpunt is voor deze sponsoractie. Boek & Offermans is al jarenlang een gevestigde naam in onze stad en hun karakteristieke pand in het centrum kent iedereen hier in de buurt. Wat mij betreft is deze sponsoractie een mooie combinatie tussen ondernemersgeest en een sportieve topprestatie. En dan ook nog met een belangeloze opbrengst voor het goede doel.”

Leontien van Moorsel, Leontienhuis: “Ik ben heel blij met Dynamis. Eind vorig jaar hebben zij het Leontienhuis getaxeerd op duurzaamheid en nu gaan ze fietsen voor het Leontienhuis. Ik wens de fietsers heel veel succes. En als ze het moeilijk hebben, denk dan al aan die mensen waarvoor jullie fietsen. Dan gaat het jullie zeker lukken.”

Jeroen Kroondijk, directeur Dynamis: “De fakkel uit het Dynamis-logo gaat met de fietsers mee. Bij de Olympische Spelen wordt de fakkel met het vuur door hardlopers van stad naar stad en van land naar land gebracht. Iedere atleet volbrengt zijn taak, maar alleen samen behalen ze resultaat. Dat past bij Dynamis: met alle partners samen vormen we 1 club en bereiken we als team meer dan ieder alleen.”

Even voorstellen, deelnemer Manon Veldkamp uit Culemborg
Manon Veldkamp, marketing-communicatie-manager bij Dynamis en woonachtig in Culemborg, fietst ook mee. Ze raakte vorig jaar gewond bij een fietsongeluk, dus het was geen makkelijke beslissing. Maar toen dacht aan het doel, het Leontienhuis voor mensen met een eetstoornis, en wist ze dat mee zou doen. “De bezoekers van het Leontienhuis leveren elke dag een topprestatie in de strijd tegen hun ziekte. Wie ben ik dan om op te geven?” Lees het verhaal van Manon.

Even voorstellen, deelnemer Arjan Rens uit Den Bosch
Arjan Rens is partner en makelaar bij HRS. HRS Bedrijfsmakelaars en HRS Wonen zijn aangesloten bij makelaarsverband Dynamis. Hij is in zijn vrije tijd een fanatieke wielrenner. Hij zit bij een fietsclubje in de buurt, dat elke zondag en in de zomer ook elke woensdagavond fietst. Ondanks dat hij een goede conditie heeft en diverse toertochten, waaronder de Amstel Gold Race, heeft gefietst, vindt hij de ‘Go to EXPO’ een pittige uitdaging. Voor het Leontienhuis is hij van de partij. “Als ondernemer vind ik het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Juist door actief te zijn in de samenleving, hoor je wat mensen bezighoudt en beweegt. Dat vind ik belangrijk, zowel zakelijk als privé,” aldus Arjan. Lees het verhaal van Arjan.

Even voorstellen, deelnemer Simona Krops uit Assen
Commercieel medewerker Simona Krops van Lamberink Makelaars & Adviseurs in Assen doet ook mee met de Go to Expo. “Toen ik werd gebeld met de vraag of ik mee wilde doen, zei ik meteen ja.” “Ongeveer 11 jaar geleden verloor ik een vriendin aan anorexia. Ik mis haar nog steeds en ik denk nog vaak aan haar. Aan de leuke herinneringen en gesprekken, maar ook aan de minder leuke ervaringen die vooral deze ziekte met zich mee bracht. Ik maakte keer op keer mee dat behandeling niet aansloeg. Wat een verdriet voor haarzelf en haar naasten! Daarom ben ik extra gemotiveerd om een steentje bij te kunnen dragen aan het Leontienhuis.

Even voorstellen, deelnemer Sjoerd Preesman uit Rotterdam
Sjoerd Preesman is assistent makelaar bij Ooms makelaars in Rotterdam. Wat een 'gers' initiatief (!) was het eerste wat in me opkwam toen het management van Ooms Makelaars mij benaderde of ik in het kader van 'Go to Expo' wilde mee fietsen naar München! Naast dat ik zelf fanatiek wielren en er dit jaar al aardig wat kilometers op heb zetten, vind ik het gaaf om nu te fietsen met een doel. Ondanks dat ik zelf niet direct iemand in mijn omgeving heb die te maken heeft met een eetstoornis ben ik volop gemotiveerd om mensen te supporten in het Leontienhuis die te maken hebben met deze psychische en fysieke stoornis. Daarom; LET'S GO TO THE EXPO!

Over het Leontienhuis
Het Leontienhuis is een verbouwde boerderij waar mensen met een eetstoornis én hun naasten terecht kunnen. Het initiatief komt van oud-wielrenster Leontien van Moorsel. De helft van de vrijwilligers heeft zelf een eetstoornis gehad en helpt de bezoekers vanuit hun eigen ervaring. Van de oude boerderij bleven alleen de buitenmuren overeind: verder werd alles gerenoveerd. Verschillende bedrijven werkten in 2014 en 2015 belangeloos mee aan de renovatie.

www.leontienhuis.nl

Over Dynamis
Dynamis is de overkoepelende, landelijke fullservice-organisatie voor onze 13 vastgoedpartners en de 40 vestigingen door heel Nederland. Wij faciliteren onze partners op het gebied van research, kennisdeling, marketing en landelijke naamsbekendheid. Daarnaast begeleiden we opdrachtgevers bij hun landelijke vastgoedvraagstukken. Dynamis is de enige partij die landelijk, regionaal en lokaal werkt op alle gebieden: wonen, bedrijfsonroerendgoed, taxaties en vastgoedconsultancy.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Go to Expo: een terugblik en kijkje achter de schermen

Go to Expo: een terugblik en kijkje achter de schermen

Bedankt! Mede dankzij uw steun voor onze sponsoractie Go to Expo München hebben de wielrenners de finish gehaald. Bekijk de terugblik: van de hoogtepunten tot het moment dat de...
Go to Expo: een terugblik en kijkje achter de schermen

Go to Expo: een terugblik en kijkje achter de schermen

Bedankt! Mede dankzij uw steun voor onze sponsoractie Go to Expo München hebben de wielrenners de finish gehaald. Bekijk de terugblik: van de hoogtepunten tot het moment dat de...
Bekijk overzicht