NVM-Makelaars Drenthe steunen Expeditie Energieneutraal Drenthe

De NVM-afdeling Drenthe is sinds begin dit jaar aangesloten bij de Expeditie Energieneutraal Drenthe. De expeditie heeft als doelstelling om Drenthe in 2040 volledig energieneutraal te hebben. Makelaars delen waardebonnen uit voor gratis energieadvies.

Het gratis energieadvies betreft een pilotproject en is een samenwerking tussen de Provincie Drenthe, de gemeente Emmen, NVM-makelaars en het Drents Energieloket. De pilot is bedoeld om mensen die in de gemeente Emmen een woning kopen te stimuleren om deze energiezuiniger te maken.

Recent is onderstaand artikel verschenen, waardoor duidelijk wordt hoe het gratis energieadvies werkt. Daarnaast straalt deze actie zich positief uit naar de NVM-makelaars.

Expeditie energieneutraal Drenthe en NVM-afdeling Drenthe: Gratis energieadvies voor woningen in Emmen
In de gemeente Emmen zijn de NVM makelaars van start gegaan om huizenkopers op basis van een gratis energieadvies beter te informeren over verduurzamingsmogelijkheden. Recent werd het eerste echtpaar verblijd met zo’n gratis advies.

Je overweegt te gaan verhuizen, je start je zoektocht naar een andere woning en je vindt het huis van je dromen! Hoe mooi is het dan dat de verkopende makelaar je een waardebon overhandigt waarmee je een gratis energieadvies van je toekomstige woning kunt laten uitvoeren?

Het overkwam Ronnie Munneke en zijn vriendin Clarisse. Via Lamberink Makelaars in Emmen kwam hij op het spoor van een mooie woning in de wijk Emmerhout. Na ondertekening van het koopcontract ontving hij van de makelaar de waardebon om een gratis energieadvies te laten uitvoeren door ZuinigWonen. Het advies omvat de huidige energieprestatie van de woning, er wordt gekeken naar de bouwkundige constructie en installatie, de mogelijkheden voor het uitvoeren van duurzame energiemaatregelen en financieringsmogelijkheden.

Vandaag werd het advies door Anita Speelman, de energieadviseur toegelicht aan Munneke, zo weet hij precies wat het inhoudt. Munneke geeft aan zijn ambitie richting energiezuinig invulling te geven en gaat ermee aan de slag. Ga je maatregelen toepassen, dan wijst de adviseur je ook op eventuele subsidies of regelingen zoals de mogelijkheden binnen je hypotheek.

Bron: landelijke nieuwsbrief van de NVM

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Verhuisbericht

Verhuisbericht

Makelaardij Zuidlaren
Plan voor duizenden extra woningen tussen Assen en Groningen valt goed bij provincie, niet bij gemeente Noordenveld

Plan voor duizenden extra woningen tussen Assen en Groningen valt goed bij provincie, niet bij gemeente Noordenveld

Bekijk overzicht