Sprekende Cijfers Woningmarkten Noord-Nederland

Hierbij presenteren wij de kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten van Lamberink Makelaars & Adviseurs, partner in Dynamis. Dit rapport beschrijft de actuele stand van zaken op de woningmarkt van Noord-Nederland, naast de cijfermatige aanbod- en transactieontwikkelingen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de lokale marktomstandigheden. Uit het rapport blijkt dat woningzoekers in de noordelijke steden steeds meer moeite ondervinden met het vinden van een geschikte woning. Door het gebrek aan aanbod is zowel in Assen als Emmen de dynamiek op de woningmarkt aan het afzwakken.

Gebrek aan opties drukt woningverkopen in Emmen en Assen
In het afgelopen kwartaal werden in Assen evenveel woningen verkocht als in het derde kwartaal van 2016. Het grote verschil is echter dat woningzoekers destijds de keuze hadden uit ruim drieënhalf keer meer aangeboden woningen. Ook in Emmen is deze nijpende situatie zichtbaar. Doordat woningzoekers te weinig keuzeopties hebben, gaan ze niet over tot aankoop met afnemende verkoopcijfers tot gevolg.

Nieuwbouw houdt marktdynamiek Leeuwarden in stand
In Leeuwarden en Groningen vindt deze terugval van de verkopen niet plaats. Terwijl in Leeuwarden de verkoopcijfers op peil worden gehouden door de verkoop van nieuwbouwwoningen, is in de gemeente Groningen een andere situatie zichtbaar. Het aantal verkopen blijft ook in de bestaande bouw van een hoog niveau, doordat veel Groningers hun woning te koop zetten om te kunnen profiteren van de ontstane overwaarde.

rapport Noord Nederland

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Verhuisbericht

Verhuisbericht

Makelaardij Zuidlaren
Plan voor duizenden extra woningen tussen Assen en Groningen valt goed bij provincie, niet bij gemeente Noordenveld

Plan voor duizenden extra woningen tussen Assen en Groningen valt goed bij provincie, niet bij gemeente Noordenveld

Bekijk overzicht