Oranjestraat 13 , 9401 KE, Assen

  € 325.000 k.k.
  Assen
  Heeft u vragen?
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.

  Omschrijving

  Een zeer beeldbepalend en fraai gebouw, nabij het centrum van de stad en de overige voorzieningen als Station, museum en stadshart. Het gebouw is een gemeentelijk monument en in de omschrijving van de monumentencommissie van Assen komen o.a. de volgende kwalificaties...

  Toon meer

  Kenmerken

  Een zeer beeldbepalend en fraai gebouw, nabij het centrum van de stad en de overige voorzieningen als Station, museum en stadshart. Het gebouw is een gemeentelijk monument en in de omschrijving van de monumentencommissie van Assen komen o.a. de volgende kwalificaties aan de orde:

  Inleiding:
  De kerk is in 1909 gebouwd voor de doopsgezinde gemeenschap en is ontworpen door de stadsarchitect T. Boonstra, in een voor die tijd karakteristieke, aan de Art Nouveau verwante overgangsstijl. De bouw is uitgevoerd door de Asser aannemer W. Neisingh.

  Omschrijving:
  Het gebouw is vanuit een vrijwel rechthoekige plattegrond opgetrokken in schone baksteen, gele verblendsteen en grijze hardsteen. Het dak is een afgeknot schilddak, lessenaarsdak en zadeldaken, die zijn gedekt met gesmoorde Lucas IJsbrandpannen. De onder een tentdak staande hoekvolumes alsmede een steekkap worden bekroond door een piron.
  De kerk heeft een symmetrisch vooraanzicht met in het midden een avant corps, waarin de entree is opgenomen. Deze bevat een dubbele deur onder een segmentboogvormige ontlastingsboog van gele verblendsteen, een hardstenen latei en een bovenlicht met roedenverdeling en getint glas.
  De gevels bestaan uit massief metselwerk in waalformaat in kruisverband met witte, gesneden voegen; de voorgevel is gedecoreerd met banden en bogen in gladde, gele steen. In de zijgevels zijn hoge raamkozijnen opgenomen, voorzien van raamhout, kleinschalige roedeverdeling en halfronde bovendorpel.
  Het interieur is functioneel afgewerkt; gebeitste houten vloer, gestukadoorde wanden en plafonds. Ter plaatse van de timpanen zijn tongewelven toegepast, uitgespaard in de gebogen overgang tussen zijgevels en het horizontale middendeel van het plafond.

  Indeling:
  Het gebouw omvat ongeveer 250 m², bestaande uit de kerk aan de voorzijde (en een stukje verdieping boven de hoofdentree). De achterkant is uitgebouwd met de facilitaire ruimten van de kerk, te weten de vergaderruimte, de opleidingsruimte, werkkast, toiletten en pantry. Het gebouw is rond 2006 zeer intensief, oordeelkundig en met liefde voor het monumentale zeer ingrijpend gerenoveerd.

  Overige:
  Het geheel is gelegen op een kavel van bijna 450 m². Volgens het bestemmingsplan is sprake van "openbare en bijzondere doeleinden, met één dienstwoning". Het pand is verhuurd voor rond de € 18.000,- per jaar, verdeeld over een contract voor de voormalige kerk en een contract voor de achtergelegen dienstwoning. De contracten lopen tot eind januari 2026 resp. voor onbepaalde tijd (wonen).

  Vraagprijs € 325.000,- kosten koper.

  Toon meer

  Algemeen

  Vraagprijs € 325.000 k.k.
  Servicekosten BTW belast Nee
  Status Beschikbaar

  Bouw

  Hoofdfunctie belegging
  Nevenfuncties
  • Kantoorruimte
  • Maatschappelijk vastgoed
  Bouwjaar 1909
  Bouwvorm Bestaande bouw

  Locatie

  Adres Oranjestraat 13
  Plaats Assen
  Provincie Drenthe
  Land Nederland
  Ligging
  • In woonwijk

  Kantoor

  Oppervlakte 250 m²
  Oppervlakte in units vanaf 250 m²

  Belegging

  Soort belegging maatschappelijkvastgoed
  Aantal huurders 1

  Parkeerplaatsen

  Overdekt prijs -1
  Overdekt BTW belast nee
  Niet-overdekt prijs -1
  Niet-overdekt BTW belast nee

  Onderhoud

  Onderhoud binnen Goed
  Onderhoud buiten Goed tot uitstekend

  Bedrijfstakken in

  Ontdek het object

  Oranjestraat 13, 9401 KE, Assen
  Assen
  Heeft u vragen?
  Vragen over dit pand?
  Maak een afspraak via onze online tool.