Oranjestraat 13, 9401 KE, Assen
Verkocht 9401 KE, Assen

Oranjestraat 13, 9401 KE, Assen

Omschrijving

Een zeer beeldbepalend en fraai gebouw, nabij het centrum van de stad en de overige voorzieningen als Station, museum en stadshart. Het gebouw is een gemeentelijk monument en in de omschrijving van de monumentencommissie van Assen komen o.a. de volgende kwalificaties...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 250 m²
Perceel 448 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit pand?

Bedrijfstakken in Assen

Kenmerken

Overdracht
Status verkocht
Aanvaarding per datum
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1909
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Oranjestraat 13
Plaats Assen
Land NL
Ligging
 • in woonwijk
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 448 m²
Kantoor
Oppervlakte 250 m²
Oppervlakte in units vanaf 250 m²
Verdiepingen
 • 2
Voorzieningen
 • inbouwarmaturen
 • te openen ramen
 • systeemplafond
 • toilet
 • pantry
 • verwarming
 • kamerindeling
Parkeergelegenheid
Faciliteiten
  Onderhoud
  Onderhoud binnen goed
  Onderhoud buiten goed tot uitstekend

  Uitgebreide omschrijving

  Een zeer beeldbepalend en fraai gebouw, nabij het centrum van de stad en de overige voorzieningen als Station, museum en stadshart. Het gebouw is een gemeentelijk monument en in de omschrijving van de monumentencommissie van Assen komen o.a. de volgende kwalificaties aan de orde:

  Inleiding:
  De kerk is in 1909 gebouwd voor de doopsgezinde gemeenschap en is ontworpen door de stadsarchitect T. Boonstra, in een voor die tijd karakteristieke, aan de Art Nouveau verwante overgangsstijl. De bouw is uitgevoerd door de Asser aannemer W. Neisingh.

  Omschrijving:
  Het gebouw is vanuit een vrijwel rechthoekige plattegrond opgetrokken in schone baksteen, gele verblendsteen en grijze hardsteen. Het dak is een afgeknot schilddak, lessenaarsdak en zadeldaken, die zijn gedekt met gesmoorde Lucas IJsbrandpannen. De onder een tentdak staande hoekvolumes alsmede een steekkap worden bekroond door een piron.
  De kerk heeft een symmetrisch vooraanzicht met in het midden een avant corps, waarin de entree is opgenomen. Deze bevat een dubbele deur onder een segmentboogvormige ontlastingsboog van gele verblendsteen, een hardstenen latei en een bovenlicht met roedenverdeling en getint glas.
  De gevels bestaan uit massief metselwerk in waalformaat in kruisverband met witte, gesneden voegen; de voorgevel is gedecoreerd met banden en bogen in gladde, gele steen. In de zijgevels zijn hoge raamkozijnen opgenomen, voorzien van raamhout, kleinschalige roedeverdeling en halfronde bovendorpel.
  Het interieur is functioneel afgewerkt; gebeitste houten vloer, gestukadoorde wanden en plafonds. Ter plaatse van de timpanen zijn tongewelven toegepast, uitgespaard in de gebogen overgang tussen zijgevels en het horizontale middendeel van het plafond.

  Indeling:
  Het gebouw omvat ongeveer 250 m², bestaande uit de kerk aan de voorzijde (en een stukje verdieping boven de hoofdentree). De achterkant is uitgebouwd met de facilitaire ruimten van de kerk, te weten de vergaderruimte, de opleidingsruimte, werkkast, toiletten en pantry. Het gebouw is rond 2006 zeer intensief, oordeelkundig en met liefde voor het monumentale zeer ingrijpend gerenoveerd.

  Overige:
  Het geheel is gelegen op een kavel van bijna 450 m². Volgens het bestemmingsplan is sprake van "openbare en bijzondere doeleinden, met één dienstwoning".

  Vanafprijs: € 250.000,-, kosten koper.
  DE GENOEMDE PRIJS IS EEN 'VANAF" PRIJS. GEGADIGDEN WORDEN UITGENODIGD OM VANAF DAT NIVEAU VOORSTELLEN TE DOEN, TENEINDE MET VERKOPER IN GESPREK TE GERAKEN.

  Bedrijfstakken in Assen

  Deze website maakt gebruik van cookies

  Voor welke cookies geef je akkoord?

  Meer informatie