lamberink-makelaars-en-adviseurs-verkoopgesprek

Wonen

Uw droomhuis gezien bij een andere makelaar? Neem Lamberink mee als uw aankoopmakelaar!

Uw droomhuis gezien bij een andere makelaar? Neem Lamberink mee als uw aankoopmakelaar!

Ineens ziet u hét ideale huis of appartement te koop staan. U spreekt een bezichtiging af en inderdaad, hier ziet u zichzelf wel wonen.

Maar ja… hoe nu verder?

Wat is de bouwkundige staat? Zijn er dingen die ik over het hoofd zie? Ik ben waarschijnlijk niet de enige kijker, wat doe ik als er meer kapers op de kust zijn? De vraagprijs is bekend, maar wat is nou een reële aankoopprijs? En vooral… wat moet ik bieden?

Vragen die je moeilijk aan de makelaar van de verkoper kunt stellen. Hij is immers uw tegenpartij en heeft de taak een zo hoog mogelijke opbrengst voor de verkoper te realiseren. Maar wie behartigt uw belangen als potentiele koper?

Een huis kopen doe je niet elke dag.

Het gaat om een van de grootste financiële investeringen in een mensenleven. Daarom is het verstandig een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Iemand die op professionele wijze uw belangen behartigt en voor u de kastanjes uit het vuur haalt in de onderhandelingen met de makelaar van de tegenpartij.

Met Lamberink als uw aankoopmakelaar bespaart u veel geld en zorgen.

Wij kennen de woningmarkt als geen ander en zijn ervaren onderhandelaars. Door onze kennis van de markt halen wij voor u het onderste uit de kan in de onderhandelingen met de verkopende partij en lukt het ons vaak om een lagere aankoopprijs te realiseren dan kopers die op eigen houtje een huis kochten.

Kortom, met een aankoopmakelaar van Lamberink betaalt u niet te veel voor het huis. Ook koopt u geen ‘kat in de zak’ voor wat betreft bouwkundige gebreken, erfdienstbaarheden of (bodem)vervuiling. Zo nodig laten we gespecialiseerd onderzoek uitvoeren, zoals een bouwtechnische keuring, bodemonderzoek of een zwamkeuring.

Wat kost de aankoopdienst van Lamberink?

U kunt van tevoren kiezen uit een vast tarief of een prestatietarief.

Keuze A: Vast tarief

€ 1.500,-- exclusief 21% BTW.

Keuze B: Prestatietarief

€ 975,-- basisbedrag plus 10% over het verschil tussen de vraagprijs en de koopprijs.

De courtage is exclusief 21% BTW.

Extra bezichtigingen

Bij beide tarieven zijn drie woningbezichtigingen inbegrepen. Voor elke volgende woning die we gaan inspecteren wordt een toeslag van € 200,-- exclusief 21% BTW berekend.

No cure no pay

U betaalt ons alleen als er ook daadwerkelijk een huis is aangekocht. Wordt er geen ander huis gekocht, u blijft bijvoorbeeld wonen in uw huidige woning of u gaat huren, dan bent u geen makelaarskosten verschuldigd.

Dit doet de aankoopmakelaar van Lamberink:

 1. Wij bieden u vooraf een vrijblijvend gesprek aan met een van onze hypotheekadviseurs die u objectief adviseert over uw mogelijkheden. De kosten van dit adviesgesprek zijn voor onze rekening.
 2. Wij houden u per e-mail op de hoogte van het nieuwste NVM aanbod. U ziet daardoor de nieuwste huizen doorgaans eerder in uw mailbox dan op Funda.
 3. De 1e bezichtiging doet u alleen. Wij gaan met u mee met de 2e bezichtiging. Wij inspecteren de woning op de staat van onderhoud en gebreken.
 4. Wij raadplegen zo nodig het kadaster en de gemeente op bijzonderheden.
 5. Bij appartementen bekijken we de financiële situatie van de VVE.
 6. Zo nodig geven wij in overleg met u opdracht voor een externe keuring, bijvoorbeeld een bouwtechnische keuring of zwamkeuring (kosten zijn voor u).
 7. Wij taxeren de reële marktwaarde van de woning.
 8. Wij adviseren u over de beste biedingsstrategie en het juiste openingsbod.
 9. Wilt u inderdaad verder met het huis, dan voeren wij namens u de onderhandelingen met de verkopende partij over de aankoopprijs, de (ontbindende)voorwaarden en overige condities.
 10. Wij zien toe dat alle afspraken op de juiste manier zijn vastgelegd in de koopakte.
 11. Vlak voor de overdracht gaan wij mee voor een laatste inspectie door de woning.
 12. Wij controleren de transportakte en zijn aanwezig bij de notaris.
 13. Wij sluiten op onze kosten een rechtsbijstandsverzekering voor u af i.v.m. eventuele juridische geschillen met de verkoper tot maximaal 12 maanden na notariële overdracht.
Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.