Meer financiële ruimte, profiteer van de lage hypotheekrente

Meer financiële ruimte, profiteer van de lage hypotheekrente

Profiteer juist nu van meer financiële ruimte

Je hoort het regelmatig in de media voorbij komen: De hypotheekrente is momenteel extreem laag.

Starters op de woningmarkt hebben hier direct voordeel van. Als jij al een hypotheek hebt en een hogere rente betaalt, kun jij vaak ook profiteren van de lage rentestand door je huidige hypotheek aan te passen of te verhuizen.

Huidige hypotheek aanpassen
Onze financieel adviseurs nemen graag met je door in hoeverre het voor jou gunstig is om je hypotheek vervroegd af te lossen en een nieuwe hypotheek af te sluiten (het oversluiten). Als je vervroegd gaat aflossen kun je te maken krijgen met een boete. Het kan dus ook zijn dat het voor jou niet gunstig is om over te sluiten. Maar voor hetzelfde geld zijn er goede mogelijkheden om de komende jaren duizenden euro’s te besparen.

Wil jij ook weten hoeveel euro’s je per maand kunt gaan besparen? Het kost jou slechts een uurtje van je tijd.

Verhuizen
Door te verhuizen kun je ook profiteren van de lagere rente. Je huidige hypotheek kun je over het algemeen boetevrij aflossen als je je woning verkoopt.

Koop je weer een soortgelijke woning en tegen ongeveer dezelfde prijs? Grote kans dat je maandlasten aanzienlijk lager worden.

Als je een duurdere woning koopt kan het zijn dat je maandlasten gelijk blijven aan je huidige maandlasten. Maar je woont dan wel in je nieuwe droomwoning!

Klik hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak

Financiële ruimte

Eigen haard is geld waard

Een heerlijk thuis is voor de meeste mensen erg belangrijk. En dat is wat waard!

Door je gewoon eens vrijblijvend te gaan orienteren op de woningmarkt, je woonwensen te bespreken met de makelaar en woningen te bezichtigen kun jij er achter komen of je echt wilt gaan verhuizen of dat je nu gewoon goed woont en dus niet gaat verhuizen.

Wellicht is jouw woning meer waard dan je huidige hypotheek. Dan is er sprake van overwaarde. Het geld zit in de stenen van je huis. Normaal komt dit bedrag bij verkoop vrij. Tegenwoordig is het ook mogelijk om van de overwaarde te profiteren als je niet gaat verhuizen. Een overwaarde hypotheek biedt daarvoor goede mogelijkheden. Onze hypotheekadviseurs nemen dit graag met je door.

Financiële ruimte

Overwaarde opnemen?

Patricia Berger - Lamberink Financieel adviseurs

Wil je de overwaarde van jouw woning opnemen voor bijvoorbeeld:

  • Je woning verbouwen of aanpassen
  • Vaker op vakantie
  • Een nieuwe auto
  • De (klein)kinderen financieel ondersteunen
  • Maandelijks extra bestedingsruimte hebben

Neem voor een vrijblijvende afspraak contact op met Lamberink Financieel Adviseurs. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Vraag een gratis adviesgesprek aan -

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Ja, neem contact met mij op.

In dit gratis en vrijblijvende gesprek kijken we wat voor je de beste stap is. Verhuizen of niet? Eerst kopen of eerst verkopen? Samen kijk we naar de beste oplossing.

Door een vinkje te plaatsen ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement