Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Verkocht onder voorbehoud 8801 PD, Franeker

Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker

€ 225.000 k.k.

Omschrijving

Opzoek naar een karakteristieke woonboerderij met eindeloos veel mogelijkheden? Ten westen van het stadscentrum van Franeker, gelegen aan de verbindingsweg Franeker / Harlingen staat deze woonboerderij genaamd “De Uithof” op 1.195 m2 eigen grond. Voormalig eigendom...

Lees meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 253 m²
Aantal slaapkamers 8 slaapkamers
Aantal kamers 9 kamers
Perceel 1195 m²
Meer kenmerken

Vragen over deze woning?

Download de Brochure

Download Dynamis brochure

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs € 225.000 k.k.
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding in overleg
Bouw
Soort woning woonboerderij
Woning type Woonhuis
Type woning vrijstaande woning
Permanente bewoning ja
Bouwjaar 1919
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak zadeldak
Materiaal van dak
 • riet
 • pannen
Locatie
Adres Harlingerweg 54 a
Plaats Franeker
Land NL
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 253 m²
Inhoud 1029 m³
Perceeloppervlakte 1195 m²
Indeling
Aantal verdiepingen 2
Aantal kamers 9 (8 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 badkamer
Aantal woonlagen 2 woonlagen
Voorzieningen
 • tv kabel
 • alarminstallatie
Energie
Energielabel G
Energielabel einddatum 14-03-2028 0:00
Isolatie
 • dakisolatie
 • dubbel glas
 • gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
 • c.v.-ketel
Buitenruimte
Tuin
 • tuin rondom
Parkeergelegenheid
Garage
 • vrijstaand steen
Aantal garages 1
Garage capaciteit 1
Faciliteiten
 • voorzien van elektra
Onderhoud
Onderhoud binnen redelijk tot goed
Onderhoud buiten goed
Overig
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Uitgebreide omschrijving

Opzoek naar een karakteristieke woonboerderij met eindeloos veel mogelijkheden? Ten westen van het stadscentrum van Franeker, gelegen aan de verbindingsweg Franeker / Harlingen staat deze woonboerderij genaamd “De Uithof” op 1.195 m2 eigen grond. Voormalig eigendom van de GGZ en nu in te richten naar eigen smaak!

Deze woonboerderij heeft een ruim perceel van 1.195 m2 eigen grond is goed onderhouden en beschikt over een vrijstaande stenen garage met kap. De woning gedateerd uit 1919 maar is door de jaren heen goed onderhouden/verbouwd, de staat van onderhoud is over het algeheel als goed te omschrijven.

Kenmerken:
* Uniek gelegen
* Ruime verbouwingsmogelijkheden
* Goed onderhouden
* Rietgedekt

De bijna 13 duizend inwoners van Franeker kunnen voor hun dagelijkse levensbehoeften prima in hun eigen stad terecht. Andere steden zoals bijvoorbeeld de friese hoofdstad Leeuwarden is op korte reisafstand bereikbaar. Door de gunstige ligging ten opzichte van de A31 en de aansluiting hiervan op de A7 is met de auto Amsterdam in ca. 1 uur en 15 minuten bereikbaar.

Indeling:

Begane grond;

- hal entree,
- toilet, meterkast
- ruime woonkamer/woonkeuken
- open keuken met basis keukenblok
- 6 slaapkamer op begane grond
- badkamer met douche en wastafel
- bijkeuken/zijentree met wasmachineaansluiting en cv opstelling
- trapopgang naar....

Eerste verdieping;

- ruime overloop/vide met bergruimte aan weerszijden
- toilet
- 2 slaapkamers aan voorzijde

De woning is uit eerdere verkoop gelegen op voormalig terrein van GGZ. Hierdoor zijn er een aantal voorwaarden/bepalingen die worden opgenomen in de koopovereenkomst en leveringsakte.

Voorwaarden en bepalingen inzake de verkoop:

* Het is koper bekend dat de woning niet bereikbaar is met de auto en dat koper bij aankoop geen recht van weg / c.q. pad verkrijgt over het eigendom van verkoper GGZ Friesland. De gemeente Waadhoeke heeft de Harlingerweg aangewezen als gebiedsontsluitingsweg waarop het thans niet is toegestaan een (extra) uitrit aan te leggen. De bestaande uitrit ten behoeve van voetgangers en fietsers (als gelegen ten zuidwesten van de woning) blijft gehandhaafd en dient ter ontsluiting.

* In de akte van levering zal door de notaris een kwalitatieve verplichting worden opgenomen dat koper en/of diens rechtverkrijgende het verkochte uitsluitend mogen gebruiken als woning voor eigen bewoning. Het is koper en/of diens rechtverkrijgende uitdrukkelijk niet toegestaan het gekochte anders te bestemmen c.q. te gebruiken dan als woning voor eigen bewoning, waarbij gebruik ten behoeve van logies, bedrijfsactiviteiten, zorg etc. uitdrukkelijk is/wordt verboden.

* Het is koper bekend dat de zuidelijke kadastrale erfgrens loopt in het verlengde van het hart van de naastgelegen sloot hetgeen betekent dat de ter plaatse aanwezige ligusterhaag ruim op grond van de gemeente staat en derhalve niet tot het verkochte behoort.

Het is koper bekend dat de noordelijke erfgrens wordt gevormd door het thans bestaande hekwerk met gaas welk hekwerk in eigendom is van verkoper en derhalve niet tot het verkochte behoort.

Het is koper bekend dat de westelijke erfgrens langs het bestaande asfalt pad loopt.
Dit betekent dat het gedeelte van het pad welke langs de woning loopt tot het verkochte behoort. De notaris, welke belast wordt met de juridische overdracht, zal in de akte van eigendom een erfdienstbaarheid op nemen als volgt;
'Ten aanzien van het bestaande pad als gelegen aan de westzijde van het verkochte komen partijen overeen dat verkoper en/of diens rechtsopvolgers met betrekking tot dit pad een erfdienstbaarheid verkrijgen van koper en/of diens rechtsopvolgers inhoudende een recht van weg om met elk type vervoer dus ook elke vorm van gemotoriseerd verkeer van dit pad gebruik te maken. Koper en/of diens rechtsopvolgers garanderen verkoper en/of diens rechtsopvolgers ten aller tijde een vrij en onbezwaard overpad en partijen mogen nimmer dit pad afzetten, belemmeren middels hekwerken en het is niet toegestaan op dit pad te parkeren en of goederen op te slaan.
Verkoper en/of diens rechtsopvolgers hebben het recht tot het hebben en instant houden van eventuele kabels en of leidingen welke door dit bestaande pad lopen.
Koper en/of diens rechtsopvolgers verplicht zich tot het instant houden en onderhouden van dit pad op basis van gelijkheid van kwaliteit, afwerking en profiel aan het overig aanliggende pad.'
Alle vorenstaande bepalingen zullen door de notaris als kwalitatieve verlichting c.q. erfdienstbaarheid worden opgenomen in de akte van levering met een boetebepaling bij overtreding ten bedrage van € 50.000,= per overtreding onverminderd het recht op het verhaal van boeten en of schaden hoe ook genaamd.

* De woning/ het verkochte wordt afgeleverd “As it Is” hetgeen betekent wat men ziet is wat men krijgt. Hieromtrent zal het navolgende artikel in de koopovereenkomst worden opgenomen;

'Het is koper bekend dat de onroerende zaak Harlingerweg 54 A Franeker meer dan 35 jaar oud is en dat de onroerende zaak (gedeeltelijk) gerenoveerd moet worden. Gezien het feit dat de onroerende zaak (gedeeltelijk) gerenoveerd moet worden wil verkoper geen enkele aansprakelijk aanvaarden met betrekking tot zichtbare en onzichtbare c.q. verborgen gebreken. Hieronder vallen eveneens zichtbare en onzichtbare c.q. verborgen gebreken die het gevolg zijn van het niet bouwen conform de bouwvoorschriften c.q. bouwvergunningen c.q. bestemmingsplanbepalingen e.d. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen om bovenstaande model tekst van artikel 6.3 door te halen. Dit betekent dat als de onroerende zaak bij de eigendomsoverdracht niet de feitelijke eigenschappen bezit die nodig zijn voor een normaal gebruik als woonhuis, dit voor rekening en risico van koper komt. Met andere woorden: koper koopt de onroerende zaak "as it is". Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden. Koper is in de gelegenheid gesteld om de onroerende zaak bouwkundig (te laten) onderzoeken'.

* De woning zit nog aangesloten op de riolering van de GGZ. Thans lopen er aanvragen tot het aansluiten op het gemeentelijk riool. Bij de verkoop wordt uitgegaan dat het object nog zal worden voorzien van een aansluiting op het gemeentelijk riool. Koper dient er rekening mee te houden dat hieromtrent enige graafwerkzaamheden in het perceel dienen plaats te vinden. Indien het te verkopen object niet kan / zal worden aangesloten op het gemeentelijk riool dan zal koper een jaarlijkse vergoeding aan GGZ moeten betalen tot gebruik van dit riool welke vergoeding gelijk is aan een door de gemeente berekende rioolaansluiting particulieren. Koper dient alsdan ook zelf bestaande pompput en pompen zoals deze thans op het erf aanwezig zijn te onderhouden.

Nieuwsgierig om te kijken en voelen of dit jouw droomwoning is? Bel of mail ons voor een bezichtiging!

Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Toelichtingsclausule NEN2580. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Alle media

Plattegronden

Alle afbeeldingen

Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker
Harlingerweg 54 a, 8801 PD, Franeker

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  4.605
 • Vrouwelijke inwoners

  4.840
 • Inwoners Franekeradeel

  10.167
 • Inwoners Franekeradeel

  10.048
 • Auto('s)

  0,9 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 129.000,-

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Documenten

Kadastrale kaart Download
Brochure Download

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie