De Woongaard, Korenbloem, bouwnummer: 7 , 9745 CP, Groningen

  • 120 m²
  • A_PPP
€ 1 V.o.n.
Deze woning bezichtigen?
Vraag een bezichtiging aan via onze online tool.

Omschrijving

** BELEEF DE WOONGAARD! ** START VERKOOP Start verkoop vindt plaats op 19 juni aanstaande tussen 16:00 en 18:00 op locatie. WONINGTYPE KORENBLOEM Ontdek de Korenbloem, perfect voor wie op zoek is naar comfort en gemak op de begane grond. Deze woning biedt een...

Toon meer

Kenmerken

Aantal slaapkamers 2 slaapkamers
Aantal kamers 3 kamers

Buurtstatistieken De Held

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

** BELEEF DE WOONGAARD! **

START VERKOOP
Start verkoop vindt plaats op 19 juni aanstaande tussen 16:00 en 18:00 op locatie.

WONINGTYPE KORENBLOEM
Ontdek de Korenbloem, perfect voor wie op zoek is naar comfort en gemak op de begane grond. Deze woning biedt een ruime slaapkamer en een moderne badkamer op de begane grond, waardoor het een ideale keuze is voor senioren.

KENMERKEN KORENBLOEM
* Vrij op naam prijs vanaf € 525.000,00;
* Woonoppervlakte 128m²;
* Kaveloppervlakte 182 tot 207m² ;
* Ruime woonkamer;
* Slaap- en badkamer op de begane grond;
* Vloerverwarming als hoofdverwarming;
* Badkamer en toilet voorzien van sanitair en tegelwerk;
* Energielabel A+++;
* Duurzame lucht-water-warmtepomp;

PROJECTINFORMATIE
Aan de Leegeweg wordt een woningbouwlocatie ontwikkeld met een genereuze gedeelde buitenruimte. De historische boerderij en het omliggend groen zijn in het plan geïntegreerd. Het historische erf rond de boerderij wordt hersteld door het terugbrengen van de omgrachting en de boomsingels. In het aangrenzende terrein wordt woningbouw in een U-vorm rondom een collectieve tuin gerealiseerd. Deze collectieve tuin opent zich naar het boerenerf waardoor deze met elkaar versmelten en een geheel vormen. Vanaf de Leegeweg slingert een pad door de collectieve tuin richting het Roege bos. Ruimte tussen de woningen hier zorgt ervoor dat er vanaf de Leegeweg een doorzicht richting het Roege bos ontstaat. Op deze manier wordt het potentieel van het groen decor achter de woning onderdeel van het terrein.
In de collectieve tuin staat een boomgaard met verschillende type bomen. Hierdoor ontstaat een spannende dynamiek. De agrarische vormgegeven infrastructuur loopt onder de boomgaarden door. Parkeren kan op eigen terrein en/of in de zogenaamde parkeergaarden.

Er is gekozen voor een maaiveld inrichting met een bloemenweide en stinzenbeplanting die zorgen voor een bijzondere bloemenpracht op grote schaal. Doel is dit een flora rijke wereld te maken die aantrekkelijk is voor fauna en mens. In de collectieve tuin zijn plekken voor samenkomst waar in de privé tuin geen plek voor is. Dit zijn bijvoorbeeld speeltoestellen/opstellingen voor kinderen, een zestien persoons picknickbank en een terras in het hart.

VISIE OP DE WOONGAARD
De Woongaard wordt natuur inclusief ontworpen met bijzondere aandacht voor biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Met de inrichting van het landschap en de architectuur daarvan versterkt de buur de Flora en Fauna op het bestaande erf en in de omgeving. Bijvoorbeeld met nestgelegenheid voor vogels. Er wordt zo zorgvuldig mogelijk omgegaan met verharding om het waterbeheer goed te organiseren. De Woongaard wordt een plek met een bijzonder leefklimaat en verblijfskwaliteit. De buurt wordt zo verkeersluw mogelijk door auto's uit het hart te weren en parkeren te organiseren uit het zicht gelegen parkeerkoffers. De buurt faciliteert wel autogebruik, maar door zijn positie ten opzichte van de stad stimuleert het door zijn autoluwe karakter het gebruik van de fiets!
De Woongaard richt zich op de kracht van het collectief. Het is de ambitie om met de bewoners gezamenlijk het erf in te richten en ruimte te geven voor collectieve doeleinden. Het gezamenlijke gevoel ontstaat door de beperkte hoeveelheid woningen . Dit stimuleert het 'kennen van je buren'. De verscheidenheid aan woontypes van appartementen, levensloopbestendige woningen en grote gezinswoningen is er veel flexibiliteit om langdurig in de Woongaard te blijven wonen. De diversiteit is mede voelbaar door de samenhangende, maar gedifferentieerde erf-achtige architectuur.

Voor meer informatie kijk op de projectpagina dewoongaard.nl

Let op: het door de ontwikkelaar opgegeven gebruiksoppervlak kan afwijken van het daadwerkelijke woonoppervlak! Bij het gebruiksoppervlak kunnen ook bergzolders, bergingen of andere ruimten zijn gerekend, terwijl deze volgens de NEN2580 niet als woonoppervlak zijn aan te merken. Afhankelijk van de mogelijkheden kunt u bijvoorbeeld voor een bergzolder een dakraam toepassen, waardoor deze ruimte eventueel alsnog als woonoppervlak kan worden gerekend. Vraag de makelaar voor meer informatie en eventuele mogelijkheden.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs € 1 V.o.n.
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar

Bouw

Soort woning eengezinswoning
Recreatiewoning nee
Permanente bewoning ja
Bouwjaar 2025
Bouwvorm nieuwbouw
Soort dak zadeldak
Materiaal van dak
  • pannen
Aantal eenheden 24

Locatie

Adres Korenbloem
Plaats Groningen
Provincie Groningen
Land Nederland

Oppervlakte en inhoud

Totale woonoppervlakte 120

Indeling

Aantal woonlagen 2
Aantal verdiepingen 2
Aantal kamers 3 kamers waarvan 2 slaapkamers
Aantal woonlagen 2 woonlagen

Energie

Energielabel A_PPP
Isolatie
  • volledig geisoleerd
Warm water
  • elektrische boiler eigendom

Bergruimte

Schuur/berging inpandig

Parkeergelegenheid

Garage
  • geen garage

Buurtstatistieken De Held

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

Ontdek de woning

De Woongaard, Korenbloem, bouwnummer: 7, Groningen

Hier zult u wonen

De Woongaard, Korenbloem, bouwnummer: 7, 9745 CP, Groningen

Schaduwwijzer

Deze woning bezichtigen?
Vraag een bezichtiging aan via onze online tool.