Freiahof 6, 9269 RG, Feanwalden
Verkocht 9269 RG, Feanwalden

Freiahof 6, 9269 RG, Feanwalden

Kenmerken

Woonoppervlakte 120 m²
Aantal slaapkamers 3 slaapkamers
Aantal kamers 4 kamers
Perceel 568 m²
Meer kenmerken

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Overdracht
Status Verkocht
Aanvaarding in overleg
Bouw
Soort woning eengezinswoning
Woning type Woonhuis
Type woning vrijstaande woning
Permanente bewoning ja
Bouwjaar 2021
Bouwvorm bestaande bouw
Soort dak samengesteld dak
Materiaal van dak
 • pannen
 • bitumineuze dakbedekking
Locatie
Adres Freiahof 6
Plaats Feanwalden
Land NL
Ligging
 • in woonwijk
Oppervlakte en inhoud
Woonoppervlakte 120 m²
Inhoud 352 m³
Perceeloppervlakte 568 m²
Indeling
Aantal verdiepingen 2
Aantal kamers 4 (3 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 badkamer
Aantal woonlagen 2 woonlagen
Voorzieningen
 • mechanische ventilatie
Energie
Energielabel A+
Energielabel einddatum 01-06-2031 0:00
Isolatie
 • volledig geïsoleerd
Warm water
 • c.v.-ketel
Buitenruimte
Tuin
 • achtertuin
 • voortuin
 • zijtuin
Hoofdtuin achtertuin
Hoofdtuin positie zuidoost
Hoofdtuin diepte 8.15 meter
Hoofdtuin breedte 19 meter
Parkeergelegenheid
Garage
 • geen garage
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten uitstekend
Overig
Huidig gebruik Woonruimte
Huidige bestemming Woonruimte

Uitgebreide omschrijving

Op zoek naar een nieuwbouw woning, maar geen zin of tijd om op de bouw te wachten? Bekijk de mogelijkheden van de laatste vier vrijstaande woningen aan het Freiahof in Feanwâlden! De woningen worden grotendeels casco opgeleverd en één van de woningen is ingericht als modelwoning met keuken, sanitair en inrichting. U bent van harte welkom om de modelwoning te bezichtigen!

Het is bijzonder wonen aan het Freiahof in een groene omgeving. Op een willekeurige lentedag geniet je heerlijk van de rust en natuur zoals sjilpende vogels. Freiahof is een woonwijk annex buurtschap op zichzelf. De woonwijk is gelegen net buiten de bestaande bebouwing van Feanwâlden en het hofje is doodlopend, waardoor hier alleen bestemmingsverkeer komt. De locatie heeft een rijke en productieve geschiedenis. In 1879 werd hier een boter- en kaasfabriek gesticht en in 1918 werd er een nieuwe fabriek in beton gebouwd met een kenmerkende hoge schoorsteen. Door de schaalvergroting van andere zuivelfabrieken, moest de fabriek in 1969 haar deuren sluiten. De voormalige fabriek is steen voor steen afgebroken en weer opgebouwd in het openluchtmuseum in Arnhem. Ook zijn hier de stoommachines die werden gebruikt, nog te bewonderen.

INDELING

Begane grond:
Je komt de woning binnen aan de voorzijde in de lichte hal met toiletruimte (is casco) en meterkast. Vanuit de hal loop je de fijne woonkamer binnen. De woonkamer is met een oppervlakte van 38 m2 ruim te noemen en is heel licht door de vele raampartijen. Je stapt zo de tuin in via de openslaande tuindeuren aan de zijkant en achterkant. Grenzend aan de woonkamer bevindt zich de open keuken. Hier is ruimte om naar wens een keukenopstelling te plaatsen. Via de keuken loop je de bijkeuken binnen waar de witgoed aansluiting zit, opstelling CV ketel en achterdeur.

Verdieping:
Via de open trap in de woonkamer kom je op de overloop. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers. De eerste slaapkamer is circa 15 m2 groot en geeft toegang tot de bergruimte (boven de trap). De tweede slaapkamer is circa 9 m2 groot en bevindt zich aan de achterzijde. Deze slaapkamer heeft een dakkapel over de volledige breedte van de slaapkamer. De derde slaapkamer is circa 17 m2 groot en is ook aan de achterzijde gelegen. De badkamer in de woning Freiahof 6 is casco. Hier is ruimte voor een douchehoek, toilet en wastafel.

Bijzonderheden:
- De eerste foto’s zijn van Freiahof 6. De overige foto’s betreft de modelwoning welke een indruk geeft van de mogelijkheden van deze woning;
- Ventilatie door middel van een WTW (Warmte Terug Win unit);
- De woning wordt verwarmd middels CV ketel met in de gehele woning vloerverwarming;
- De installatie is voorbereid voor toepassing van een warmtepomp;
- De woning is voorzien van 7 zonnepanelen;
- Freiahof 6 wordt opgeleverd zonder keuken, badkamer en toilet. De plafonds op de begane grond worden gespact en de binnenmuren zijn behang klaar;
- De woning wordt zonder buitenberging geleverd. De koper dient zelf een buitenberging te realiseren van 5m2, conform het bouwbesluit;
- Eigendomsoverdracht kan desgewenst op vlot.

Algemene informatie verkoop:
De koopsom van de woning is vrij op naam. Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten in de koopsom zijn inbegrepen:
- 21% BTW
- Nuts aansluitingen (gas, water, elektra)
- Kosten eigendomsoverdracht (project notaris Beks te Feanwâlden)
- Kadastrale kosten
- Energielabel

In de koopsom vrij op naam zijn niet inbegrepen:
- de entree- en abonnementskosten van telefoon en CAI
- financieringskosten, zoals hypotheekakte, kosten voor hypotheekadviseur, taxatierapport etc.
- keuken, sanitair en tegelwerk (optioneel)
- buitenberging of garage

Beschikbaarheid en prijzen van de vier woningen:
kavel 4 perceelsgrootte 591 m² -> € 369.000,- (casco)
kavel 6 perceelsgrootte 568 m² -> € 369.000,- (casco) -> onder optie
kavel 17 perceelsgrootte 549 m² -> € 349.000,- (casco) -> onder optie
kavel 19 perceelsgrootte 514 m² -> € 359.000,- (incl. sanitair en tegelwerk badkamer/toilet en vliesbehang)

Vrij wonen in Feanwâlden
Feanwâlden is een dorp in de gemeente Dantumadiel in de provincie Friesland. Het dorp telt ongeveer 3500 inwoners. Sinds 2009 is de Friese naam Feanwâlden de officiële naam.

Bereikbaarheid
Feanwâlden ligt op geringe afstand van Leeuwarden, Drachten en Dokkum. In 2016 is de Centrale As gerealiseerd. Deze is aangelegd om onder andere de bereikbaarheid van het noorden van Friesland te vergroten. Deze snelweg loopt ten zuiden van Feanwâlden en vormt als het ware een tweede rondweg, die niet ver van de bestaande rondweg ligt. Bijvoorbeeld de stad Leeuwarden is door de Centrale As beter, maar vooral sneller bereikbaar.

Openbaar vervoer
Feanwâlden heeft een bijzondere positie in het openbaar vervoer netwerk in Noordoost Fryslân. Het dorp is gelegen aan de Spoorlijn Groningen - Leeuwarden. Door de komst van een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden wordt deze positie versterkt. Op dit moment stopt op Station Feanwâlden 2 keer per uur een stoptrein en een keer de sneltrein in beide richtingen. Ook heeft Feanwâlden een goede bus voorziening.

Scholen
Feanwâlden heeft twee basisscholen. De Christelijke basisschool de Frissel met ongeveer 150 leerlingen en de openbare basisschool dr. Theun de Vriesskoalle met ongeveer 150 leerlingen. Voor voortgezet onderwijs bieden bijvoorbeeld Burgum, Leeuwarden, Dokkum of Buitenpost goede voorzieningen. Hier zijn verschillende middelbare scholen. Voor MBO of HBO scholen zijn zij aangewezen op bijvoorbeeld Leeuwarden of Groningen.

Voorzieningen
Het dorp Feanwalden heeft diverse dagelijkse voorzieningen zoals ander andere een supermarkt, een slager, een bakker, een bloemist en ga zo nog maar even door. Ook heeft Feanwâlden diverse eetgelegenheden waaronder een snackbar en een chinees restaurant. Kortom genoeg dagelijkse voorzieningen voor een gemiddeld groot dorp. Het dorp kent ook diverse sportverenigingen waaronder een korfbal, voetbal en tennisvereniging. Het grootste speelpark van Friesland “Sanjesfertier” en amusementspark “Sanjesplezier” zijn gelegen nabij Feanwâlden.

Natuur
Feanwâlden heeft een nieuw natuurgebied genaamd “De Klyndobbe”. Het gebied bestaat uit circa tweehonderd hectare boerenland, waar natuur van is gemaakt. Het is aangelegd als onderdeel van de ecologische hoofdstructuur, maar is ook toegankelijk voor wandelaars, kleine boten en kano’s. Het nieuwe natuurgebied is een verbindingszone tussen de Grote Wielen, de Zwemmer en het Lauwersmeergebied.

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  4.310
 • Vrouwelijke inwoners

  4.480
 • Inwoners Dantumadiel

  9.536
 • Inwoners Dantumadiel

  9.406
 • Auto('s)

  1,2 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 162.000,-

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie