Object
Verhuurd

Dr. Nassaulaan 9, Assen 9401 HJ Assen

9401 HJ Assen

Omschrijving

In de "Paleizenbuurt" is deze statige kantoorvilla, Villa Aschwing, gelegen op één van de mooiste plekjes van Assen. Het betreft een unieke locatie vlakbij het Asserbos, op loopafstand van de binnenstad en het NS station. De villa is gebouwd in 1877 en is in de afgelopen jaren gemoderniseerd met behoud van de authentieke elementen.

Deze prachtige en robuuste villa, aangemerkt als...

Locatie

Uitgebreide omschrijving

In de "Paleizenbuurt" is deze statige kantoorvilla, Villa Aschwing, gelegen op één van de mooiste plekjes van Assen. Het betreft een unieke locatie vlakbij het Asserbos, op loopafstand van de binnenstad en het NS station. De villa is gebouwd in 1877 en is in de afgelopen jaren gemoderniseerd met behoud van de authentieke elementen.

Deze prachtige en robuuste villa, aangemerkt als rijksmonument, is gebouwd in eclectische stijl waarbij de plattegrond de vorm van een kruis heeft. Tevens valt het object binnen het beschermd stadsgezicht van Assen. De villa is destijds gebouwd in opdracht van ene heer Bolman, inspecteur van het lager onderwijs.

Het geheel ligt op een ruime kavel van maar liefst 1.255 m² met voldoende parkeerruimte op eigen terrein.

De indeling is als volgt:

Souterrain:
Het souterrain is op dit moment voorzien van een toiletgroep met vijf toiletten, twee ruime kamers, een patchruimte, een aparte pantry, berging en toegang tot de lift. Het souterrain heeft een goede hoogte, met fraai uitzicht op maaiveldniveau.

Begane grond:
Vestibule, royale hal met prachtige authentieke elementen en mooie hoge plafonds. Via openslaande deuren is het grote kantoor met balkon met fantastisch uitzicht naar de Hertenkamp bereikbaar. Dit kantoor is voorzien van een luxe visgraat eiken vloer en mooie schouw. Ook de overige kantoren zijn voorzien van een luxe visgraat eiken vloer, databekabeling en een magnifiek uitzicht. Het trappenhuis en de lift zijn via de hal bereikbaar.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met toegang tot drie grote kantoren. Tevens is er op dit niveau een separaat toilet aanwezig en een badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafelmeubel. Een pantry en een balkon completeren het geheel. Het trappenhuis en de lift zijn via de overloop bereikbaar.

Tweede verdieping:
Overloop met toegang tot twee kantoren. De grote ruimte heeft veel ramen waardoor het een fijne en lichte ruimte is. Tevens zijn op beide kantoren de balken van het dak mooi zichtbaar. Daarnaast is er voldoende bergruimte aanwezig. Het trappenhuis en de lift zijn via de overloop bereikbaar.

Sterke punten en bijzonderheden:
• robuuste en statige kantoorvilla gelegen in de "Paleizenbuurt"
• schitterend vrij uitzicht over de Hertenkamp
• te gebruiken voor werken en eventueel ook wonen
• lift aanwezig
• gehele buitenschilderwerk en aanbrengen isolerende beglazing staat gepland voor de 2e helft van 2018.
• een ruim en bijzonder sfeervol geheel op een unieke locatie!

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
Onze meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerk: Werken/wonen

Kenmerken

Overdracht
Status verhuurd
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1877
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Dr. Nassaulaan 9
Plaats Assen
Land NL
Ligging in woonwijk
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 1255 m²
Kantoor
Oppervlakte 442 m²
Oppervlakte in units vanaf 442 m²
Verdiepingen 4
Voorzieningen liftente openen ramenkabelgotentoiletpantryverwarming
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed
Geheel vrijblijvend binnenkijken? Neem contact op

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.