Havenkwartier , 9403 AH, Assen

  • Geen bouwnummer beschikbaar
Assen
Heeft u vragen?
Vragen over dit project?
Maak een afspraak via onze online tool.

Omschrijving

Gelegen op het grensgebied van centrum en natuur biedt het Havenkwartier kansen om een onderscheidende nieuwe woonwijk te maken. Het Havenkwartier wordt in de toekomst een plek waar van alles te beleven is, compleet met horeca en culturele voorzieningen. De...

Toon meer

Kenmerken

Buurtstatistieken Havenkanaal Zuidzijde

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

Gelegen op het grensgebied van centrum en natuur biedt het Havenkwartier kansen om een onderscheidende nieuwe woonwijk te maken. Het Havenkwartier wordt in de toekomst een plek waar van alles te beleven is, compleet met horeca en culturele voorzieningen. De ontwikkeling gaat fasegewijs en vraaggericht. Daarbij is veel ruimte voor particulier initiatief. Water staat centraal in en rond de Havenkade.

De in 2017 geopende Blauwe As-vaarroute met de nieuwe passantenhaven zorgt voor een impuls van het gebied. Ook aan de overzijde op het Veemarktterrein zijn recent stadse woningen gebouwd. Hiermee wordt dit deel van Assen een prettig woon- en leefgebied.

Silo
De 70 jaar oude graansilo is straks een blikvanger in het gebied. De silo is modern ingericht als Ondernemersfabriek, voor startende ondernemers. Rondom de silo is ruimte voor modern wonen, vernieuwende bedrijven en horecavoorzieningen. De omgeving vormt een inspiratiebron voor vernieuwende architectuur.

De Blauwe As
In 2017 is de nieuwe vaarroute door Assen geopend; de Blauwe As. De vaarroute loopt midden door het Havenkwartier. De vaarroute maakt het mogelijk om via hartje Assen door te varen naar Meppel of Groningen. Aan de Havenkade is een nieuwe lighaven aangelegd. Verder kreeg de nieuwe vaarroute maar liefst zes nieuwe bruggen en twee sluizen. Ook zijn nieuwe wandelroutes aangelegd langs het Kanaal en over de sluizen.

Het gebied
Het Havenkwartier kent op dit moment vier ontwikkelgebieden (bouwenveloppen). Aan de kant van de dr. A. Philipsweg zijn dat er drie: zuid, midden en oost. En rondom de Havenkade ligt het gebied ‘Sluiskade’. De Sluiskade krijgt nu eerst prioriteit.
Uiteindelijk biedt het Havenkwartier ruimte aan ten minste 600 woningen.

Flexibele aanpak
Het Havenkwartier wordt gefaseerd ontwikkeld. Eerst wordt de focus gelegd op het gebied rondom de Haven en de Sluis: de ‘Sluiskade’. Het gebied heeft potenties en biedt volop kansen voor wonen aan het water. Hier zullen toekomstbestendige woningen verrijzen.

Duurzaamheid
De gemeente Assen wil samen met diverse partijen in het Noorden het circulair bouwen ontwikkelen. Ook in het Havenkwartier staat duurzaamheid daarom voorop. Dit betekent de ontwikkelingen gevolgd worden en dat er volop ruimte is voor duurzame materialen en toepassing(en) van duurzame energiebronnen.

Woonwensen
Er zijn diverse ontwikkelaars geïnteresseerd in Het Havenkwartier Assen. Mede vanwege de nabijheid van het NS-station liggen er ideeën voor stadswoningen en moderne appartementen. De komende tijd wordt dit verder verkend... helpt u ons daarbij?

Wij zijn namelijk benieuwd wat úw voorkeuren zijn op het gebied van woningtypes, stijlen, indelingen en budget. Uw woonwensen vormen een goed fundament voor een verdere ontwikkeling van deze fraaie locatie. Op deze wijze willen wij u graag betrekken bij het tot stand komen van een vraaggestuurd en toekomstgerichte ontwikkeling. Mocht u vragen hebben over de woonwensmodule neem dan gerust contact op met Lamberink Nieuwbouwmakelaars! Telefoonnummer 0592-338415 of nieuwbouw@lamberink.nl.

Deze online presentatie en eventuele bijlagen zijn samengesteld aan de hand van de ons bekende gegevens en afbeeldingen. Samen met de artist impressions geven zij een indruk van de toekomstige situatie. Zij pretenderen niet een exacte weergave te zijn van het uiteindelijke product. Rechten kunnen dan ook niet aan deze presentatie of bijlagen ontleend worden. Eventueel genoemde of getoonde afmetingen zijn indicatief.

*Beeldbank: Gemeente Assen - E Meijer - B. Geitenbeek

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar

Locatie

Plaats Assen
Land NL

Website

Buurtstatistieken Havenkanaal Zuidzijde

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

Ontdek de woning

Havenkwartier, Assen

Hier zult u wonen

Havenkwartier, 9403 AH, Assen

Schaduwwijzer

Assen
Heeft u vragen?
Vragen over dit project?
Maak een afspraak via onze online tool.