Leeuwarden-Aldlan

Huis kopen in Aldlân

Als u een huis wilt kopen in Aldlân bent u bij Lamberink aan het juiste adres. Wij kennen de wijken van Leeuwarden als geen ander, hebben meer dan 35+ jaar ervaring en staan in de top 10 best verkopende makelaars in Nederland. Onze scherpe kijk op de markt en persoonlijke benadering maken het verschil. Wilt u een woning kopen in Aldlan, Leeuwarden? Neem direct contact op met een van onze makelaars in leeuwarden of bekijk het woningaanbod.

Aldlân, de groenste wijk van Leeuwarden!

Aldlân is één van de groenste wijken aan de zuid-oostkant van het stadscentrum van Leeuwarden. De buurt wordt gekenmerkt door de vele bomen, vijvers en wandelpaden langs de oever van het kanaal. Hierdoor is de woonwijk zeer geliefd onder mensen die een koophuis zoeken. De natuur komt zelfs terug in de straatnamen die de naam hebben van planten, bloemen en grassoorten.

De wijk heeft een actieve wijkvereniging die gerund wordt door een aantal inwoners uit de buurt. De vrijwilligers organiseren regelmatig sociaal-maatschappelijke en culturele activiteiten voor de andere wijkbewoners, hiermee dragen ze bij aan een verantwoord leefklimaat. Wilt u meer weten? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om een huis te kopen in Aldlân.

Maak kennis met team Leeuwarden

Maaike de Swart Maaike de Swart
Maaike de Swart Maaike de Swart

Financieel Adviseur | Erkend Hypothecair Planner

Ronald  Zuidhof RM RT Ronald Zuidhof RM RT
Ronald  Zuidhof RM RT Ronald Zuidhof RM RT

Register Makelaar/Taxateur

Leeuwarden-Aldlan

Wilt u ook wonen in Aldlân?

De woonwijk Aldlân is opgedeeld in de oost- en westkant. Hoewel de naam ‘Oud Land’ betekent, is de buurt relatief nieuw. De naam heeft dan ook niet te maken met het bouwjaar van de woningen, maar met de dichtgeslibde grond van de Middelzee.

De eerste panden zijn gebouwd tussen 1970 en 1980 en het grootste gedeelte bestaat uit rijtjeshuizen en vrijstaande woningen. Verspreid over de wijk zijn enkele flats gebouwd, die veelal bedoeld zijn voor senioren.

In het westelijke gedeelte van Aldlân zijn weinig winkels of bedrijven gevestigd. U vindt hier wel enkele scholen van het voortgezet onderwijs, zoals het Leeuwarder Lyceum. De

royale woningen aan de kade van het kanaal hebben Aldlân-Oost jarenlang de bijnaam “Goudkust” gegeven. Wilt u wonen in de groenste woonwijk van Leeuwarden? Onze makelaars helpen je graag om de perfecte koopwoning in Aldlân te vinden.

Hier wil ik wonen

Onze Makelaardij in het prachtige Leeuwarden

De historische stad Leeuwarden is een aantrekkelijke woonplaats voor verschillende leeftijdsgroepen. Het rijke verleden van de hoofdstad van Friesland is te zien terwijl je in een bootje de grachten verkent, het Fries Museum bezoekt of de scheve Oldehove beklimt. De stad is erg gewild bij jongere gezinnen, waardoor de leeftijdsgroep van 25 tot 45 jaar goed vertegenwoordigd is.

Het overgrote deel van de woningmarkt bestaat uit koophuizen, die verdeeld zijn over 12 aantrekkelijke woonwijken. De Oranjewijk ligt dicht bij het centrum en is geliefd onder studenten en startende families. De rustige wijk Westeinde staat bekend om de grote huizen en lange tuinen, terwijl de jaren '30 huizen Vogelwijk worden omgeven met statige hoge bomen. Onze makelaars in Leeuwarden kennen de stad als geen ander en zijn actief in onder andere de volgende wijken.

Bekijk het aanbod van andere woonwijken in Leeuwarden