Leeuwarden-Huizum

Huis kopen in Huizum

Als u een huis wilt kopen in Huizum kiest u voor Lamberink Makelaars - wij hebben ons in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de beste makelaars in het Noorden. Door onze jarenlange ervaring (35+ jaar actief in de regio) kennen wij de wijken van Leeuwarden maar al te goed. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan ons woningaanbod of neem contact op met een makelaar in Leeuwarden om een huis te kopen in Huizum. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek bij ons op kantoor.

Neem contact met ons op

Maak kennis met team Leeuwarden

Ronald  Zuidhof RM RT Ronald Zuidhof RM RT
Ronald  Zuidhof RM RT Ronald Zuidhof RM RT

Register Makelaar/Taxateur

Maaike de Swart Maaike de Swart
Maaike de Swart Maaike de Swart

Financieel Adviseur | Erkend Hypothecair Planner

Prachtige woningen in Huizum

Het overgrote deel van de panden in Huizum bestaat uit koopwoningen. De oudste panden in Huizum-Dorp zijn al voor 1700 gebouwd. In dit deel van de wijk zijn de meeste woningen gebouwd tussen 2000 en 2010. In het oosten en westen staan veel naoorlogse woningen, maar er is ook geïnvesteerd in nieuwbouwprojecten.

Vooral de huizen in Huizum-West zijn erg gewild onder huizenzoekers. De Hollanderwijk is één van de drie delen van het westelijke deel en dit gebied is erg in trek door de klassieke arbeidershuisjes.

Huizum is een woonwijk met diverse voorzieningen. De Schrans verdeelt de buurt in twee delen en is een bekende winkelstraat. U vindt hier diverse grote winkelketens, maar ook lokale ondernemers. Ook het Medisch Centrum Leeuwarden bevindt zich in deze wijk.

Leeuwarden-Huizum

Wilt u ook wonen in Huizum?

De woonwijk Huizum bestaat uit drie delen, waarvan de oost- en de westkant wordt gescheiden door de Schrans. Het historische Huizum-Dorp ligt in het oosten van de woonwijk en wordt al sinds de 11e eeuw bewoond. Dit is onder andere terug te zien aan de Dorpskerk Huizen, het oudste monument van de Friese hoofdstad. Hier bewonder je een indrukwekkend kerkinterieur.

Door de drie stadsparken is Huizum een van de natuurlijkste stukjes van Leeuwarden. Zowel in het Abbingapark, Julianapark en het Potmarge kunt u heerlijk wandelen of zomers op een kleedje zitten. Bovendien ligt de woonwijk direct onder het station! Kortom, genoeg redenen om een huis te kopen in Huizum.

Hier wil ik wel wonen

Andere woonwijken in Leeuwarden

Bent u benieuwd naar de andere woonwijken van Leeuwarden? Laat u informeren door de Friese makelaars van Lamberink. Wij houden de woningmarkt nauwgezet in de gaten en weten waar de kansen liggen. Bekijk ons aanbod in diverse wijken of kom langs voor een kennismakingsgesprek bij onze vestiging in Leeuwarden.

Bekijk het ook aanbod van andere woonwijken in Leeuwarden